Üvegcserép, vaskelát és szemét Champagne-ban

2013. július 22. 09:46

Megrázó felvételeket közölt blogjában Bertrand Celce, a Wine Terroirs bloggere pár Champagne-i szőlőterületről. Nemhogy biodinamikáról nincs szó a képeken, de még gyomot sem látni a tőkék között: háztartási hulladékot, üvegcserepeket és a terméshozamot növelő vaskelát-injekciók nyomait annál inkább.

2013. július 22. 09:46

A Wine Terroirs nyomán a Művelt Alkoholista hozta le Bertrand Celce fotóit, aki blogján leírta, nem kereste a szemetet és a halott talajt, a fotókért nem gyalogolt kilométereket, elég volt néhány lépést megtennie, és ez ötlött a szemébe. A Wine Terroirs kommentelői szerint azonban ez csak egy szerencsétlen véletlen, hisze Champagne-ban az utóbbi évtizedben rengeteget javult a helyzet: 1997 óta tilos szeméttel trágyázni, mára pedig egyre több organikus-biodinamikus szemléletű birtok gazdálkodik a francia borvidéken.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!