Sokkolnak a német Zöldek: drónokat lőnének Ukrajna légterében, de a háborúból kimaradnának

2024. május 12. 06:59

Támogatják a NATO fellépését az ukrán légtérben.

2024. május 12. 06:59

Fotó: Diego Herrera Carcedo/Anadolu via AFP

A legfrissebb hírek szerint a német parlamentben ülésező Zöldek és Szabad Demokraták, valamint az ellenzéki CDU képviselői támogatják, hogy Nyugat-Ukrajna légterében drónokat likvidáljon a NATO – írja az ukrán Unian hírügynökség.

Ez tehermentesítené az ukrán légvédelmet, és lehetővé tenné a front védelmét”

– jelentette ki Roderich Kiesewetter, a CDU szóvivője.

A német ellenzék az Izrael helyzetével példálózik, amely áprilisban az Egyesült Államok, Franciaország és Nagy-Britannia hathatós támogatásával verte vissza Irán légitámadását. Úgy látják, attól, hogy segítséget nyújtanak Ukrajnának, még nem válnak a konfliktus közvetlen résztevőivé.

*

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 253 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rasdi1
2024. május 12. 21:32
Ukrajna megtámadásával Oroszország egyszer már megmutatta, hogy ha túl sokat "baszogatják", előbb-utóbb "elszakad a cérna". Tulajdonkép már a "támogatás" formájában, azaz nem "normális" kereskedelmi ügyletként történő fegyverszállítás is "részvétel". Az ingyenessége miatt egyértelműen hadtáp szolgáltatás, és a hadtáp maga egy fegyvernem. De ahogy annak a tartalma is szépen lassan bővül, az a bizonyos "cérna" egy jobban feszül. Egy ilyen közvetlen "fegyveres" akcióval kár próbálgatni, hogy "bírja-e még az a cérna"?
Martell 2
2024. május 12. 19:37
Elmebeteg gazemberek, ez már közvetlen háborús részvétel.
Akitlosz
2024. május 12. 17:24
Vajon mi lehet a közvetlen részvétel? Csak az, ha már könyékig meg van öklözve? Úgy vélem, hogy finomításra szorul a nemzetközi jog, legalábbis az értelmezése.
Türelem
2024. május 12. 14:02
Német zöld, sárga, szoci, mindegy, a német az mindig náci marad, veszélyt jelentenek az emberiség számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!