Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Román szélsőségesek durva támadást indítottak a magyarok ellen

2024. május 17. 09:52

Az AUR elnöke förtelmes, soviniszta teremtménynek nevezte első számú politikai ellenségét, a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget. Legutóbb a tinédzser tornászok kegyetlenkedéséig fajult a magyarellenes hangulat.

2024. május 17. 09:52
Protest against Covid-19 vaccine and health card in Romania

Nyitókép: AUR-tüntetés a világjárvány idején, AFP/Mehmet Serkan Eruysal

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion förtelmes, soviniszta teremtménynek nevezte a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ) – írja a The European Conservative.

A pártot az AUR első számú politikai ellenségének nevezte a Szatmárnémetiben tartott kampányrendezvényen.

A portál emlékeztet, miután 2020-ban az AUR bejutott a parlamentbe, első javaslata az volt, hogy tiltsák ki az RMDSZ-t a közéletből, a magyar politikusokat pedig etnikai terroristáknak nevezte.

Az RMDSZ elnöke, Kelemen Hunor figyelmeztetett, az AUR magyarellenes kampánya vezetett odáig, hogy egy 15 éves lugosi fiút megkínzott két román társa a junior tornászválogatott resicabányai edzőtáborában.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­é­k­e­l­d­ ­­­a­­­ ­­­s­z­e­­x­­i­ ­p­­u­n­­c­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Cilinder
2024. május 18. 07:05
Hát egy cseppet sem csodálkozom a ballibsiken,szektásokon ! Nekik mindig a külföld,jelen esetben Románia az első! Magyarországon szerintük semmi nem jó,de azért olyan jól élnek,hogy szinte minden héten tüncikéznek,munka helyett vagy az fb-n mutogatják magukat,márkás cuccokba burkolva,a legkülönbözőbb országokból! Ezzel is mutatva milyen rohadt nagy szegénység van Magyar Honban! S hogy mennyire szeretik hazájukat egyes formációk,abban,volt már részünk mikor is románokat éltettek a magyar helyett! De ez nem csak Romániára vonatkozik,hanem a demokrata USA-ra,a "jogállami"Ukrajnára,melyek mind sokkal jobbak,mutatva ezt azzal is,hogy profilképüket ukrán zászlóval díszitik! Ez utóbbira mondják,hogy szolidaritanak,nálam az együttérzés biztos,hogy nem azt jelenti,hogy felcserélem a magyar zászlót bármilyen más nemzetére! És ők képviselik a magyar érdekeket az EP-ben! Vettük észre,hogy sikeresen akadályozzák a nekünk járó pénzek kifizetését!Hát ezek ők! Hajrá Fidesz!
alexandrosz-2
2024. május 17. 17:56 Szerkesztve
A románok a vétótlan köpcös geci és a zsidesz szövetségesei. A tótok is, az ukránok is, a rácok is, a szlovének is, az osztrákok is. A zsidók meg a gazdáik. Minden trianoni rabló, magyargyilkos geci. A neptunos rmdsz pedig minden román mocsokkal összeállt az eltelt 30 évben. Ki csodálkozik bármin ezek után?
Reszelő Aladár
2024. május 17. 13:30
Csak nehogy Kínának kelljen igazságot tenni itt is,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!