Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Magyarországot is belekeverték a Fico elleni sokkoló merényletbe

2024. május 16. 08:53

A Bloomberg úgy érezte, összefoglalójában külön ki kell emelnie, hogy a szlovák miniszterelnök Orbán Viktor egyik legfontosabb szövetségese.

2024. május 16. 08:53
Orbán, Fico, Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Megdöbbentő érzéketlenséggel foglalkoznak a magyarellenes nyugati lapok a Robert Fico elleni merénylettel, sőt, még Magyarországot is belekeverik az ügybe.

A Bloomberg például összefoglalójában külön kiemeli, hogy a szlovák kormányfő Orbán Viktor közeli szövetségese – mintha ez okot adna arra, hogy bárkit is lelőjenek.

A Magyarországról rendre negatívan beszámoló portál azt írja, Fico hatalmának megerősítése érdekében átvette a magyar miniszterelnök forgatókönyvét, és „elkezdte felszámolni a független intézményeket".

Az elmúlt órákban nem ez volt az egyetlen sajtótermék, amely minimális együttérzést sem tanúsított, egyes vélemények szerint azért, mert úgy tűnik, az életükért küzdő populista politikusok nem érdemlik meg a szimpátiájukat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­­k­­­e­l­­d­ ­­­a­­­ ­­s­z­e­­­x­­i­­­ ­p­u­­n­­c­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
egy genetikusanalattvaló
2024. május 16. 15:38
"Független intézmények" Amik valójában a háttérhatalom helyi képviselői. Mi az, hogy merészelnek a választásokon az állampolgárok voksai alapján, demokratikusan hatalmat gyakorlók közmédiát, közintézményeket működtetni? Mondják azok a függetlenek. Mitől is függetlenek? A választói akarattól. A finanszírozója pénzéért annak érdekeit szolgálja. Inkább egy demokratikus, átlátható folyamat alapján finanszírozzák a médiát, mint magánérdekek titkos céljai és elvárásai alapján. Miért is jobb, ha a média a demokratikusan választott hatalom helyett magánérdekek kiszolgálója?
Lajoss
2024. május 16. 15:13
Az orbán-rezsim nem egyenlő Magyarországgal.
2024. május 16. 12:59 Szerkesztve
A szocializált emberek a szavazatukkal mutatják ki a politikával való egyetértésüket vagy egyet nem értésüket! A parttalan liberalizmus eredményét láthatjuk a merényletben. A szocializálatlanok úgy hiszik, hogy az érzelmeik, indulataik feljogosítják őket bármilyen tettre! Meggyőzték magunkat arról, hogy semmi, amit éreznek vagy tesznek, soha sem rossz, és ezzel indulataik, érzelmeik tetteik erkölcsi alapjává váltak. Alapvetően úgy érezik, hogy jogunk van követeléseket támasztani vagy bizonyos módon viselkedni pusztán az érzéseik miatt. Ez vészesen hasonlít Donáth, Cseh, Dobrev, Gyurcsány demagógiájához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!