Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ki nem találná, milyen álhíreket terjesztenek Fico merénylőjéről

2024. május 16. 14:50

Különféle elméletek keringenek többek között az elkövető származásáról is.

2024. május 16. 14:50
Czech Prime Minister Petr Fiala Meets Visegrad Group Prime Ministers

Fotó: Milan Jaros/Bloomberg via Getty Images

A szlovák hatóságok figyelmeztetést tettek közzé a Robert Fico szlovák miniszterelnökre több lövést is leadó merénylővel kapcsolatban terjedő hamis, gyűlöletkeltő hírekkel kapcsolatban, írta meg az Új Szó. A legtöbb esetben az az álhír terjed, hogy a merénylő ukrán származású, valamint, hogy a Progresszív Szlovákia párt tagja.

A 71 éves elkövető, Juraj Cintula író, valójában nem tagja a Progresszív Szlovákia pártnak. Ezt Michal Šimečka, a párt elnöke is egyértelműen kijelentette: „Egyértelműen elutasítjuk, hogy a mozgalmunk tagja. Semmilyen kapcsolat sincs közte és pártunk vagy tagjaink között. Határozottan elítéljük szörnyű tettét” – mondta Šimečka.

Ugyanakkor arról az Új Szó nem tesz említést, hogy egyes információk szerint a merénylő a párt szimpatizánsa.

A rendőrség továbbá kéri a nyilvánosságot, hogy a gyűlöletkeltő és fenyegető kommentek közzétételétől tartózkodjanak, illetve hangsúlyozza, hogy az ilyen törvénysértő magatartásokat kiemelten kezeli.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­k­e­­l­d­­ ­­­a­­­ ­­s­z­­­e­­­x­­i­­ ­­p­­­u­n­c­­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Tommaso
2024. május 16. 18:21
2006-ban már megtapasztaltuk, mire képes a JOBBOLDALI CSŐCSELÉK. Szerencsére senki nem halt meg , "CSAK" 40 rendőr került kórházba, mert ORBÁN futballhuligánjai fegyverrel támadtak rájuk. Reméljük, a mostani, JOBBOLDALI MERÉNYLET-nek sem lesz halálos áldozata.
zsolti123
2024. május 16. 16:58
+ukrán felesége van - megkapja a napi ideológiai oktatást...
google-2
2024. május 16. 16:28
Az embereket meg kell kérni rá, hogy emberek maradjanak. Lassan-lassan a gyűlölet kiszorít belőlünk minden emberséget - erre nagyon oda kell figyelni, hogy ez meg ne történjen. Utolsó órában vagyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!