Becsempészte a kitiltott zászlót, összetörte a trófeát az Eurovízió nembináris győztese (VIDEÓ, FOTÓ)

2024. május 12. 09:42

Büszkén mesélte hőstetteit a svájci művész.

2024. május 12. 09:42
Nemo Ezurovíziós Dalfesztivál

Fotó: Tobias Schwarz/AFP

A Svájcot képviselő 24 éves Nemo nyerte a The Code című dalával az idei, 68. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét a svédországi Malmö Arénában.

A nembináris előadó a győztesnek járó trófeát még a színpadon összetörte,

ahol tarka tollkabátjában és rózsaszín selyemszoknyájában egy nembináris zászlóval ünnepelt.

Az Eurovízió-győztes Nemo a finálé után kiemelte, hihetetlenül büszke rá, hogy ő az első nembináris személy, aki megnyerte a dalversenyt.

„Hihetetlenül büszke vagyok, nemcsak magamra, hanem az egész közösségünkre.

Mindenkire, aki nembináris, nemileg rugalmas, transznemű, az olyan emberekre, akik nyíltan mernek önmaguk lenni.

Több együttérzésre van szükségünk, több empátiára van szükségünk, meg kell hallgatnunk egymást, meg kell próbálnunk megérteni egymást ahelyett, hogy csak beszélnénk egymásról. Remélem, ez a győzelem egy módja annak, hogy sokáig emlékezzünk erre” – fogalmazott a művész.

Nemo elárulta, hogy be kellett csempészniük a nembináris zászlójukat az eseményre, miután az eurovíziós szervezők közölték velük, hogy nem használhatják a zászlós felvonuláson vagy a fellépésük során.

„Be kellett csempésznem a zászlómat, mert az Eurovízió nemet mondott. Ez egyértelműen kettős mérce. Megszegtem a szabályt és összetörtem a trófeát. A trófeát meg lehet ragasztani – és lehet, hogy időnként az Eurovíziónak is szüksége van egy kis javításra” – jelentette ki Nemo.

@eurovision Oh, oh, oh they broke the…trophy?! 😂 #Eurovision2024 ♬ original sound - Eurovision

 

Összesen 584 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mldenemagazdag
2024. május 14. 16:06
F60 - F69 A felnőtt személyiség és viselkedés rendellenességei. Andris-923 nem megértésre, hanem elmegyógyintézetre van szukség. Az F 60-F69 magába foglalja a mentális hibákat, amiket igaz, hogy nem lehet gyógyítani, de el lehet kuloníteni a zártosztályon. Ezek azt hiszik, hogy ovék a jovo, de egy vitában elmagyaráztam egy ilyennek, hogy én csináltam két gyereket, azaz biztosítottam a jovot, de neki nincs jovoje, csak a szaros farka marad meg , míg el nem krepál, vagy AIDS - ben vagy szifiliszben.Ezek a természet szigorú torvényei, hála a jó Istennek, hogy nem tudnak szaporodni. Amúgy megértem oket, csak nem kellene az utcákon hobologni. PS. bocs hogy a gépemen nincsenek ékezetes betuk.
KBA98
2024. május 13. 16:50
Ezeket ki kell gyomlálni bárhogy is, de nem maradhatnak!
Hangillat
2024. május 13. 15:53
"nembináris"? 1/0 hülye.
jan36
2024. május 13. 15:29
Hát, abban az egyben igaza van, hogy az Euroviziónak szüksége van egy kis (inkább alapos) javításra. Csak nem úgy, ahogy ő képzeli...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!