Ukrajnát is úgy kell védelmezni, mint Izraelt cseh politikusok szerint

2024. április 15. 15:53

„Kár, hogy nem védjük ugyanilyen vehemenciával az Ukrajna feletti légteret” – posztolta cseh Európa-ügyi miniszter az X-en.

2024. április 15. 15:53
null

Nyitókép: Saeed Qaq / ANADOLU / Anadolu via AFP

Irán szombaton több mint 300 drónnal és rakétával támadta Izraelt, de 99 százalékukat a szövetségesek által támogatott izraeli erők elfogták – közölték hivatalos izraeli jelentések. Izraeli tisztviselők szerint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Jordánia és Franciaország vett részt a védekezésben.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eszkaláció azt követte, hogy Izrael megtámadta Irán szíriai nagykövetségét, ami egy magas rangú iráni tábornok halálát okozta. 

„Csehország határozottan elítéli Irán és megbízottjai destabilizáló magatartását, akik úgy döntöttek, hogy megtámadják Izraelt. Megismételjük Izrael önvédelemhez való jogát. Irán hosszú távú agresszív magatartása megakadályozza, hogy a közel-keleti térség békében és biztonságban éljen” – reagált a külügyminisztérium a támadásra.

Néhány cseh politikus azonban úgy véli, hogy 

Ukrajnának, amely hasonló támadásokkal néz szembe Oroszország részéről, ugyanilyen védelmet kellene kapnia.

„Az ajatollah Izrael elleni éjszakai támadását sikeresen visszaverték a gyors nemzetközi válasznak és a légtér védelmére való hajlandóságnak köszönhetően. Kár, hogy nem védjük ugyanilyen vehemenciával az Ukrajna feletti légteret...” – posztolta Martin Dvořák (STAN) cseh Európa-ügyi miniszter az X-en.

A centrista STAN párthoz – a kormánykoalíció pártjához – kötődő más politikusok is csatlakoztak ezekhez az érzésekhez. „Ukrajna ugyanolyan erőteljes védelmet érdemel, mint amilyet Izrael tegnap este jogosan kapott szövetségeseitől” – írta az X-en Danuše Nerudová, a STAN vezető jelöltje az európai választásokon. Markéta Gregorová (Kalózok, Zöldek) cseh EP-képviselő, aki szintén a közösségi médiát használta, csatlakozott Ukrajna nagyobb védelmére irányuló felhíváshoz.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­ö­g­­ö­­s­ ­­­l­­­á­n­y­­o­k­­ ­­v­á­­­r­­n­­­a­k­­­ ­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
laurahann
2024. április 17. 14:01
Biztos megvédik a haluskazabálók a náci kolónia légterét. Van rá egy milliárd dolcsijuk, gondolom... Ja nem,nincs rá.
optimiska-2
2024. április 17. 06:15
Megtiltotta valaki elhülyült cseh politikusoknak, hogy védjék Ukrajnát? Nem. Így nyugodtan felfoghatják testükkel az orosz drónokat. Csehország is csak nyerne vele.
Beszélgető
2024. április 16. 04:30
Csak egy dolgot felejtenek el! Ukrajna nem izrael. Egy nagy rakás elvetemült náci, akik már nyíltan fenyegették európa biztonságát. Még szerencse, hogy sikerült találni egy nagyszerű zsidó hős oroszt, aki az elnöki székbe ülve öngyilkos háborúba vitte az összes nácit! Moszkvában lesz még szobra is talán…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!