Komoly gonddal küzd a Moderna-vakcina gyártója

2024. április 12. 07:45

A COVID-19 vakcinák iránti csökkenő globális kereslet irányváltásra kényszeríti a céget.

2024. április 12. 07:45
Moderna Inc. Vaccine Storage at Teva Pharmaceutical Industries Ltd.

Nyitókép: Kobi Wolf/Bloomberg via Getty Images

A Moderna bejelentette, hogy az afrikai mRNS-vakcinagyártó üzemének építési terveit felfüggeszti a COVID-19 vakcinák globális keresletének csökkenése miatt – írta meg a Portfolio

A cég vállalati stratégiájának megfelelően a gyártóhálózat méretének csökkentésére és a költségek optimalizálására való hivatkozással döntött erről, ugyanakkor továbbra is jelentős beruházásokat tervez új vakcinák fejlesztésére. A Moderna lényegében kényszerűen függesztette fel a kenyai mRNS-vakcinagyártó üzem építését, mivel 2022 óta nem érkezett egyetlen afrikai vakcinarendelés sem.

Miközben a cég költségcsökkentéseket és optimalizálást hajt végre, 4,5 milliárd dollárt szán olyan új vakcinák fejlesztésére, 

amik például a rák és a légúti óriássejtes vírus (RSV) elleni oltóanyagok is lehetnek.

Az egészségügyi szakértők kiemelik az afrikai országokban történő helyi vakcinagyártás fontosságát a kontinensen jelenlévő betegségek hatékony kezelése és megelőzése érdekében. A kenyai üzem létrehozásának célja az volt, hogy csökkentsék Afrika külső forrásból származó vakcináktól és gyógyszerektől való függését.

A Moderna korábban azt tervezte, hogy körülbelül 500 millió dollárt invesztál a kenyai létesítménybe, ami évente akár 500 millió adag mRNS-vakcinát is elő tudott volna állítani Afrika számára.

***

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. április 12. 21:54
A FASSZOPOK VAKCINÁJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
karakter-2
2024. április 12. 21:38 Szerkesztve
Micsoda meglepetés! A zsidó Pfizer Paxlovid nevű méregdrága (2 milliárd dolláros USA támogatással kifejlesztett) COVID ellenes készítménye semmit nem csinál! Kamu.:) https://www.youtube.com/watch?v=HM27ulOyG9Q $1K Covid Drug Paxlovid DOES NOTHING?! Report
kokrowatz-0
2024. április 12. 16:03
bezzeg a ruszki vakcinagyár magyarországon! azzal nincs semmi gond!
lemez
2024. április 12. 13:46
Pedig erre a projektre ursula fajzer unios pénzt adott a férjénekŐ ott a vezető..Hoppá.Olvastam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!