Joe Biden: Az Egyesült Államok nem fog részt venni az Irán elleni ellencsapásban

2024. április 14. 17:22

Amerika arra törekszik, hogy megakadályozza a konfliktus széleskörű eszkalálódását.

2024. április 14. 17:22
President Biden Holds Trilateral Meeting With Japanese Prime Minister Fumio Kishida And Filipino President Ferdinand Marcos

Nyitókép: Andrew Harnik/Getty Images

A CNN információi szerint Biden azt mondta Netanjahunak, hogy az Egyesült Államok nem fog részt venni az Irán elleni ellencsapásban. A lap szerint az amerikai elnök és a nemzetbiztonsági csapatának magas rangú tagjai megpróbálják csökkenteni egy regionális háború kirobbanásának kockázatát a Közel-Keleten. Ezért is fontos számukra, hogy kihangsúlyozzák: az Egyesült Államok nem vesz részt semmilyen ellentámadási akcióban Irán ellen.

A Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel folytatott szombati telefonbeszélgetés során Biden azt hangsúlyozta, hogy 

az izraeli légvédelem a támadás jelentős részét sikeresen elhárította, ez pedig már önmagában siker Izrael számára, ezért nincs szükség további válaszlépésre”.

Biden szerint a szombaton történteket győzelemként érdemes értékelni, mivel Irán támadásai nagyrészt kudarcba fulladtak. John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője vasárnap azt mondta, hogy a széleskörű károk megelőzésének képessége Izrael „katonai fölényének” bizonyítéka, és bizonyíték arra, hogy Irán nem az a „katonai hatalom, amelynek beállítja magát”.

Ez egy hihetetlen siker volt, amely valóban bizonyította Izrael katonai fölényét, és ami legalább ennyire kritikus, diplomáciai fölényét, hogy vannak barátaik a régióban, hogy vannak szerte a világon, akik hajlandóak segíteni nekik” 

nyilatkozta Kirby a CNN-nek

A csatornának nyilatkozó amerikai tisztviselők hangsúlyozták, hogy a végső döntés arról, hogyan reagáljanak Iránra, Izrael döntése lesz.

Biden Meets With His National Security Team
Biden találkozik a nemzetbiztonsági csapatával. Fotó: Adam Schultz/The White House via Getty Images

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­­o­k­­­ ­­v­­­á­r­n­a­k­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Akitlosz
2024. április 15. 02:20
"Joe Biden: Az Egyesült Államok nem fog részt venni az Irán elleni ellencsapásban" Mert Irán megfenyegette, hogy amennyiben Biden beavatkozik, akkor támadni fogja az amerikai támaszpontokat a térségben.
Nasi12
2024. április 14. 22:19
Mivel amerikát nem csapták meg.
Tommaso
2024. április 14. 20:20
Irán és Izrael kapcsolatáról csak annyit, hogy NEM IZRAEL ÁLLAMFŐJE jelentette ki, hogy "eltörli a másik országot a Föld felszinéről", hanem az IRÁNI ELNÖK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!