Hivatalos: az Európai Parlament segítségével szabadulna a magyar börtönből a kegyetlenkedő antifa

2024. április 19. 10:50

Az olasz Baloldali és Zöld Szövetség jelöltje lesz az EP-választáson az ártatlan járókelőket brutális kegyetlenséggel megtámadó Ilaria Salis, aki a mentelmi jogára hivatkozva kisétálna a rácsok mögül.

2024. április 19. 10:50

Nyitókép: AFP/Andrea Calandra

Megerősítették, hogy Ilaria Salis a Baloldali és Zöld Szövetség (AVS) színeiben jelölt lesz az európai parlamenti választáson – írja a Corriere della Sera, amely felidézi, eredetileg a Demokrata Párt képviseletében indult volna, ám akkora belső feszültséget okozott az ötlet, hogy a párt végül visszavonta az ajánlatát.

A lapnál úgy vélik, ha a Magyarországon ártatlan járókelőkre brutális kegyetlenséggel lecsapó radikális antifa megszerzi a képviselői mentelmi jogot, akkor a hatóságoknak ki kell engedniük a magyar börtönből.

Az olaszok egy 2004-es határozatra hivatkoznak, amely kimondja, hogy a másik tagállam területén tartózkodó parlamenti képviselőket nem lehet őrizetbe venni, sem bírósági eljárás alá vonni.

A Corriere szerint a választáskor Salis mentelmi jogának elismerése után egy másik eljárás is megkezdődhet, immár Strasbourgban. Erről beszélt a szélsőbaloldali aktivistát védő sztárügyvéd, Magyar György is, aki úgy látja, ha Ilaria Salis az Európai Parlament tagja lenne, magának a Parlamentnek kellene visszavonnia a mentelmi jogát.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­ö­­g­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­n­y­o­k­ ­­­v­­á­r­n­­­a­k­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
bagira002
2024. április 22. 02:17 Szerkesztve
Náci gyilkos nem szabad kiengedni . Magyar börtönben rohadjon meg . Brüsszel szerint európai érték Európát emeli eus jogállamiság mintapéldánya . Nyugati tőkés világ kommunistanáci öntvény összeforrtak , a brüsszeli antifa , olasz antifa , Ursula német emberkereskedés irányítót triumvirátus , jut eszembe Macron elvtárs a köpönyegforgató . Jó pár cella velük megtelne.
Kormánypárti2
2024. április 19. 18:53
Yogállam. :DDD Köztörvényes bűncselekmény elkövetője, mint mentelmijogos EP képviselő. :) Namenjetekabüdöspicsába!
csapláros
2024. április 19. 14:31
Megint csak nagy a pofája az olaszoknak. Az sajnos elég nagy kár, hogy ezzel szemben a magyar kormány nem fektet SEMMIFÉLE SÚLYT az antifa mozgalom terrorista és főleg az anarchista jellegének a kimondására, és nm propagálja az Antifa budapesti rémtetteivel kapcsolatos BIZONYÍTÉKOKAT, tényeket! Hiába hozna az EP, az Unió, bárki bármiféle Rendeletet, Ajánlást, miegyéb joganyagot,, azt a magyar törvényhozásnak ratifikálnia kellene, anélkül nem hatályos Magyarországon. Épp, mint a svéd NATO tagság esetében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!