Guardian: „Végzetes hibát követ el a Nyugat, amikor megvédi az izraeli légteret, de Ukrajna esetében már nem hajlandó ugyanerre”

2024. április 23. 15:34

Nathalie Tocci, az olasz Külpolitikai Intézet igazgatónője nyilatkozott a brit lapnak.

2024. április 23. 15:34
null

Nyitókép: Gleb Garanich/Reuters

A Guardiannak nyilatkozott Nathalie Tocci, az olasz Külpolitikai Intézet igazgatónője. „Végzetes hibát követ el a Nyugat, amikor megvédi az izraeli légteret, de Ukrajna esetében már nem hajlandó ugyanerre” – kezdte, majd felhívta a figyelmet arra, ha Európa nem ad további légvédelmi támogatást Ukrajnának, akkor csak fokozódni fog a Putyin jelentette fenyegetés.

A szakértő, aki a napokban járt Kijevben, emlékeztetett, hogy valószínűleg több százezren, ha nem millióan kell elhagyják otthonaikat a következő télen, mivel az oroszok naponta lövik a városokat, így folyamatosan semmisülnek meg a lakóhelyek. Északon megsemmisítettek egy erőművet is. Mivel nem tudnak előretörni az orosz csapatok, ezért Moszkva úgy határozott, élhetetlenné teszi Ukrajnát.

Az ukrán lakosság száma 40 millióról 20 millióra redukálódott a háború alatt a szabad területeken.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stormy
2024. április 24. 00:35
"Guardian: „Végzetes hibát követ el a Nyugat, amikor megvédi az izraeli légteret, de Ukrajna esetében már nem hajlandó ugyanerre” hát.. végulis a nyugati világ ukrajna koloniája...
2024. április 23. 21:49 Szerkesztve
A Magyar Kormány mindig kiállt Ukrajna területi integrtása és szuverenitása mellett és elítélte az orosz agressziót! A kormány annak ellenére, hogy nem értett egyet a szankciós politikával, aláírta az szankciós dokumentumokat. Nem tartották hatékonynak azokat. Tudjuk, hogy egyes politikai körök megpróbálják a Fideszt és a Kormányt az EU és az USA - a szövetségeseink - ellenségeként beállítani. Ez demagógia! A Fidesz elkötelezett az EU és a NATO tagság mellett! Ez nem jelentheti azt, hogy el kell szigetelődnünk keleti kereskedelmi partnereinktől.
tapir32
2024. április 23. 21:46
Ukrajna területe túl nagy ahhoz, hogy az USA a Vaskupolához hasonlót kiépítsen Ukrajában! Nem tudják finanszíriozni!
tapir32
2024. április 23. 21:42
Az USA, a Brit és az EU vezető tudták, hogy a szankcióknak és a fegyver szállításoknak a hatása az lesz, hogy konzerválják a Putyin rezsimet és a háborús konfliktust Ukrajnában. Ezt is akarták, hogy a fegyver üzletből és egyéb háborús üzletekből hasznuk legyen. Átvágták az ukránokat, amikor a hazájuk védelmét összekötötték a globalizált tőke érdekeivel. A tőkések az elhúzódó háborúban érdekeltek, az ukránok a hazájukért halnak. Ebből a csapdából a mielőbbi tűzszünet és béke a kivezető út.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!