Megkezdik a nők besorozását is Dániában

2024. március 14. 06:13

Az északi ország tovább erősíti hadseregét.

2024. március 14. 06:13
null

Nyitókép: Wikipedia

 

Kevés ország van a világon, ahol a nőket is besorozzák a hadseregbe – Dánia hamarosan közéjük fog tartozni. Norvégiában 2015-ben, Svédországban pedig 2017-ben vezették be ugyanezt. Dániában folyamatban van a hadsereg újraerősítése. A cél a védelmi kihívások leküzdése, a nemzeti mozgósítás és a fegyveres erők személyzettel való ellátása – jelentette ki Troels Lund Poulsen védelmi miniszter.

Mette Frederiksen szocdem miniszterelnök arról beszélt: 

a férfiak és a nők katonai szolgálatát négyről tizenegy hónapra emelik fel.

Frederiksen azt is elmondta: „Nem azért fegyverezzük fel Dániát, mert háborút, pusztítást és szenvedést akarunk. Azért fegyverkezünk, mert el akarjuk kerülni a háborút egy olyan világban, amiben megkérdőjeleződik a nemzetközi rend”.

Lars Rokke Rasmussen dán külügyminiszter szerint a fegyverkezés az elrettentést szolgálja. Hozzátette: 

Dániát nem fenyegeti Oroszország, de nem is akarják, hogy erre kerüljön sor.

Sorozás ma az európai országok közül Svédországban, Norvégiában, Dániában, Ausztriában, Svájcban, Görögországban, valamint Litvániában és Észtországban van érvényben; tovább az egymással háborúzó Oroszországban és Ukrajnában, Belaruszban és Törökországban.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­­­ ­l­­á­­n­y­o­k­ ­v­á­­­r­­n­a­k­ ­r­­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Reszelő Aladár
2024. március 14. 12:20
MIlyen érdekes, hogy a magukat békésnek és szuperliberálisnak mutató országok komoly sorkatonaságot tartanak fenn. Gondolom egy hasonló gondolatért az egész EU nekiállna rinyálni, hogy Orbán elnyomó sereget akar felállítani és Putyint akarja szolgálni.
atti64
2024. március 14. 11:53
DÁNIÁT IS IDIOTÁK IRÁNYITJÁK!
lazio154-2
2024. március 14. 11:27
Helyes döntés! Felfogható polgári-védelmi felkészülésnek. Háború esetén mindenki tudja mi a dolga. Tartalékos állományba helyezéskor fegyverét és védőfelszerelését otthon tartja. Az állam a katonái életére sokkal jobban vigyáz, mint a lakosságéra. Nálunk két éve "Rendkivüli háborús veszélyhelyzet" van, de ha bekövetkezne-senki se tudná mi a dolga!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!