Leleplezték Bident: a zsidó állam barátjaként hivatkozik magára, holott mostani döntésével óriási előnyhöz juttatta a Hamászt

2024. március 11. 14:16

Az amerikai elnök nem hajlandó elfogadni egy egyszerű tényt: nem lehet legyőzni a Hamászt, ha az izraeliek nem veszik be Rafah városát.

2024. március 11. 14:16
null

Nyitókép: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

***

Joe Biden szereti magáról hangoztatni, hogy amerikai elnökök tekintetében ő a legnagyobb barátja Izraelnek, ám a Wall Street Journal kommentárja szerint cselekedeteit tekintve ez korántsem olyan biztos: Biden ugyanis „elég különleges vörös vonalat” húzott Izrael számára, amikor ellenezte Rafah ostromát – amely egyébként a Hamász utolsó fellegvára. Közölte, hogy leállítja a fegyverszállításokat, ha Benjamin Netanjahu megindítja Rafah szárazföldi ostromát, azzal az indokkal, hogy nem lehet újabb 30 ezer palesztin halott.

A lap szerint nehéz kibogozni azt, hogy pontosan itt mire gondol az amerikai elnök, hiszen a lehető legkevesebb civil áldozatot szeretné, akárcsak Izrael.

A szerző ugyanis hangsúlyozza, hogy minden diplomáciai következményt Izrael fog viselni, nem pedig a Hamász, épp ezért halogatja Rafah ostromát a zsidó vezetés, hogy egy minden körülményt figyelembe vevő tervet dolgozzanak ki, amely elég időt is hagy a civileknek, hogy északra meneküljenek a városból. 

A legjobb persze az volna, ha Egyiptom átmenetileg megnyitná a sínai határt, ám a Fehér Ház nem hajlandó ennek érdekében nyomást gyakorolni Abdel Fattáh esz-Szíszire.

Hogy Biden ennyire kritikus Jeruzsálemmel, az összefügg azzal, hogy igyekszik megbékíteni a demokraták egyre inkább Izrael-ellenes szárnyát. Aggódik, hogy mi lesz az újraválasztásával a legfontosabb ingadozó államban, Michiganben. Ez magyarázza szintén, hogy tárgyalásokat sürget a tűzszünetről, illetve a túszcseréről, amit azonban a terroristák elutasítanak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­ö­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­­­n­­y­­­o­k­­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­a­­­k­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Batman007
2024. március 21. 16:15
Biden enyhítette az Irán elleni szakciókat. Nem számít a szakció megszegésének ha Irán Iraknak ad el olajat. Cserébe Irán nyugton marad nem nyit újabb frontot az amerikai elnökválasztásokig. Az amerikai érv az volt, hogy Trump likvidáltaztta Szolejmáni tábornokot. Azért az Iránba befolyó több milliárd dollárból készül majd rakéta a régi ügyfeleknek: Hamasz és Huszik.
Ebihal
2024. március 19. 12:48
A gyilkosok és a hazugok a külső sötétségre kerülnek. Jó lenne a Mandi gárdának ezen elmélkedni.
szabadabb
2024. március 12. 07:48
A NAGY TERRORISTA (nem?) TÁMOGATJA KIS TERRORISTÁKAT, azért HOGY A LEGKISSEBB TERRORISTA NE KAPJON AKKORA POFONT HOGY NE BÍRJON TALPRA ÁLLNI utána (még akkor se ha ő kérte magának a megtorlást)! :D Jó szórakozást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!