Izrael elutasította a Hamász tűzszünet-megállapodási javaslatát

2024. március 20. 20:55

Az iszlamista terrorszervezet egyik magas rangú libanoni képviselője Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt tette felelőssé a tárgyalások kudarcáért.

2024. március 20. 20:55

A nyitókép illusztráció. Fotó: JACK GUEZ / AFP

 

A Hamász iszlamista terrorszervezet szerint Izrael elutasító választ adott arra a javaslatukra, amely az október 7-i terrortámadásuk során a Gázai övezetbe hurcolt izraeliek szabadon engedéséről és a két fél közötti tűzszünetről szól. Oszama Hamdan, a Hamász magas rangú libanoni képviselője szerdán annyit közölt, hogy Izrael elutasította tűzszüneti javaslatukat, de részleteket nem mondott.

Hamdan Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt tette felelőssé a tárgyalások kudarcáért.

„Maga Netanjahu, a kormánya és támogatóik felelősek a fogolycsere-tárgyalásokon tett erőfeszítések hiábavalóságáért” – mondta Hamdan, aki szerint a Hamász biztonsági erőinek parancsnokait és a palesztin klánok képviselőit ért támadások leleplezték Izrael rosszindulatú tervét, és Izrael válasza visszalépés a korábban már elfogadott pontokban.

Ezt is ajánljuk a témában

A Hamász az Egyesült Államok, Katar és Egyiptom közvetítésével folyó tárgyalásokon új javaslatot mutatott be a múlt héten, amely szerint hathetes fegyverszünet alatt szabadon engednének 42 túszt a még fogva tartott 134-ből, – nőket, gyerekeket, időseket és betegeket, – fejenként 20-50, Izraelben bebörtönzött palesztin fogolyért cserébe.

Az izraeli hadsereg (IDF) bejelentette, hogy a Sin Bet belbiztonsági szolgálattal együttműködésben a Gázai övezet északi részén fekvő Sifa kórházban letartóztatták Mahmud Kvaszamát, aki részt vett három tizenéves izraeli fiú 2014-es elrablásában és meggyilkolásában.

Izrael e gyilkosság megtorlásaként indította el Erős Szikla nevű hadműveletét.

Kvaszamát Gilád Salit elrabolt izraeli tizedes 2011-es szabadon bocsátásának fejében engedték el, és toloncolták ki a Gázai övezetbe, ahol azóta részt vett a Hamász ciszjordániai terrorista tevékenységének irányításában, köztük számos lőfegyveres támadás megszervezésében.

(MTI)

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:19
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­­­g­­ö­­­s­ ­l­­á­n­­­y­­­o­k­­­ ­­v­­­á­­­r­­n­a­­­k­­­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Szvv
2024. március 22. 04:42
Bujkaltok az alagutjaitokban, korhazakban.. elvesztitek az emberektol mindenuket, az agyuk ele toljatok oket, tizeneves fiucskak mentek at izraelbe tombolni, gyilkolaszni, mintha vmi buli lenne. A mobil ott van mindenki kezebe , hogy videozzon civil kocsi platojara feldobott levetkoztetett embereket, ünnepli a halalukat, de a tv-ben sir. (A sok elmebeteg devians meg sajnalja.) Fúj! Okádni tudnék!
Szvv
2024. március 22. 04:42
A “hamasz terrorszervezet szerint…” ennel viccesebb mondat nincs is. Meg akkor is hazudnak amikor kerdeznek. Elengednenek 42 tuszt? Multkor meg egy nevsort se tudtak adni egy alku reszekent! Meg hazudni se tudnak ezek?! Cserebe Izeael engedjen el tobb szaz terroristat, hogy ujra szervezkedjenek ellenuk, oljek oket?! Van a pofajukon bor az biztos. Meg mar nekik all feljebb hogy mi az, hogy buntetik oket hiszen ok csak par szaz zsidot nyirtak ki?! A pofam leszakad. A sok idiota meg tamogatja oket. Ezt hasznaljak ki ezek a szardarabok. A sok seggnyalo meg bem is sejti hogy ugyan ugy lekaszabolnak megerostakolnak ha tehetnek, a “hitetlent”. Milyen undorito vilagban elunk mar?! Adjatok vissza a tuszokat, aztan lehet pattogni meg sirni a tv-ben. A sok “fajtarsatok” meg miert nem segit legalabb a gyerekeiteken?! Miert nem ker beloletek senki?! Ti, pofatokat eltakart “őszinte” “igazhituek”!
törölt felhasználó
2024. március 21. 11:43
"Málaga21 2024. március 20. 21:02 Mégis mi a faszt gondoltak ezek október 7-én, mi lesz ebből?" Mármint a zsidók mit gondoltak? Azt gondolták, hogy csinálnak egy HAMIS ZÁSZLÓS műveletet. Utána meg telibe hazudozzák a világot, a szokásos SAJNÁLTATÓS rinyálással. A zsidók MÖGÉ bújt cionisták ugyanis soha semmiben nem lehetnek bűnösök, hiszen a zsidók mindig csak áldozatok lehetnek... Aki nem így gondolja, az antiszemita... mármint a cionisták szerint. Ezzel megszerzik a világ szimpátiáját. Végül a világgal a hátuk mögött a "szegény zsidók" az utolsó szálig eltakarítják a "gonosz palesztinokat" a palesztin területekről. Arról nyilván nem hallottál, hogy az október 7- történet az egy IZRAELI szervezésű történet volt? Egyrészt ÉPPEN AKKOR kapcsoltatta le Netanjahu a teljes védelmi rendszert... Másrészt azt a bizonyos zenei fesztivált is ÁTRAKATTA pár nappal korábban egy belső, biztonságos helyszínről közvetlenül a határ mellé... .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!