A demokratákra szavazó zsidókról fejtette ki véleményét Trump

2024. március 19. 21:31

Trump nem először merengett el azon, hogy az amerikai zsidók hogyan képesek a demokratákra szavazni.

2024. március 19. 21:31
null

Nyitókép: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP

 

Donald Trump egy interjúban azt állította, hogy a demokraták utálják Izraelt és azok a zsidók, akik a demokratákat támogatják utálják a vallásukat – írja a Hill. 

A volt elnököt egy interjúban Chuck Schumer szenátor beszédéről kérdezték, amelyben a demokrata politikus választásokat követelt Izraelben. 

„Azt gondolom utálják Izraelt, és a Demokrata Párt utálja Izraelt” 

– mondta Trump, majd hozzátette: Schumer politikai okokból, a palesztin-párti tüntetések miatt lett Izrael-ellenes. 

„Minden zsidó ember, aki a demokratákra szavaz, utálja a vallását”  – jelentette ki a volt elnök. 

Schumer „pártosnak és gyűlölködőnek” minősítette Trump megjegyzéseit. 

A volt elnök nem először kritizálta az amerikai zsidókat, amiért a demokratákra szavaznak. Trump szeptemberben a közösségi médiában megosztott egy képet, amelyen 

azt üzente a „liberális zsidóknak”, hogy „hozzanak jobb döntéseket”

a zsidó újév ünneplése közepette. Októberben pedig, néhány nappal a Hamász terrortámadásai után, Trump megkérdőjelezte, hogy „bárki, aki szereti Izraelt”, hogyan szavazhat a demokratákra.

Egy friss izraeli felmérés szerint az izraeliek Donald Trumpot szívesebben látnák az Egyesült Államok következő elnökeként, mint Joe Bident. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. március 20. 22:14
Halder_1899 2024. március 19. 21:54 • Szerkesztve Nálunk is az a zsidó volt veszélyes ránk - és voltak bőven - a XX. században akik vallástalanok voltak. 1918-1955 ig is bőven. Aztán Kádár alatt zsidóság nem kis része (szocialistának gondolt) arabokat támogatta Izrael ellen ez külön érdekes." de mennyire "érdekes"! a zsidó Karinthy Ferenc: "Külön tanulmány a pesti zsidó újságírók, akiknek ugyan mindnek van rokona Tel-Avivban, de most olyan kéjjel gyalázzák Izraelt és a zsidókat, mint az őseredeti nyilasok. Ja persze, ha lehet, a párt mögé bújva! Ilyenkor én is antiszemita leszek, de nem az izraeli mesterkedésektől, hanem ezektől a pesti firkászoktól, akik mindig túlnyalnak."
catalina11
2024. március 20. 11:39
Héja 2024. március 20. 08:42 Öngyűlölő zsidők bőven vannak. Lásd: magyar(országi) zsidók." ezt az öngyűlöletet nem vettem még észre....de a gyűlöletüket igen.. A zsidó "Kertész Ákos író az Amerikai Népszava című lapnak. A többek között Kossuth-díjjal (2008), Magyar Köztársasági Érdemrenddel (2004), Budapest díszpolgára címmel (2002) és József Attila-díjjal (1972, 1984) kitüntetett, Gyurcsány Ferenc lelkes híveként ismert balliberális személyiség többek között a következőket vetette papírra: "A magyar genetikusan alattvaló. ... A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret-furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire."
Héja
2024. március 20. 08:42
Öngyűlölő zsidők bőven vannak. Lásd: magyar(országi) zsidók.
pesszimista
2024. március 20. 07:40
Az USA-ban a vagyon és az összetartás számít . A gyakran írástudatlan szicíliai juhász kivándorolva összefogtak, maffiát alapítottak és nagy befolyást szereztek. Ha ott valaki elnök akar lenni, először végig járja a zsidó szervezeteket, s csak miután megszerezte azok jóváhagyását akkor indulhat el. Kb . annyi Magyar vándorolt ki mint zsidó, mégsem hallani , hogy bármilyen befolyásuk lenne. Ez jelzi világban betöltött szerepünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!