Feljelentették Tuskot és Hołowniát: sárba tiporták a jogállamiságot

2024. január 12. 09:53

Brüsszel nem hogy észre se vette a jogállamiság-tiprást, még kifejezetten ujjonganak.

2024. január 12. 09:53
Tusk

Krzysztof Szczucki és Paweł Jabłoński feljelentést tett az ügyészségen Szymon Hołownia és Donald Tusk ellen, ugyanis bűncselekmény gyanúja merült fel annak kapcsán, ahogy a két politikus börtönbe küldte Mariusz Kamiński és Maciej Wąsik parlamenti képviselőt – írta meg a DoRzeczy

A probléma mégpedig az – ahogy Andrzej Duda kifejtette –, 

„a 2015-ös kegyelmi aktusom törvényes volt. Ennek ellenére a férfiak ma börtönben vannak, 

és az életüket minden nap veszély fenyegeti. Ezért Mariusz Kaminski és Maciej Wąsik feleségeinek kérésére úgy döntöttem, hogy kegyelmi eljárást indítok. Ez egy elnöki eljárás lesz, az összes alkotmányos normának megfelelően”.

Ezt is ajánljuk a témában

Brüsszelből még nem érkezett a jogellenes cselekmény kapcsán panasz. Ennek kapcsán Hidvéghi Balázs posztolt egy beszédes mémet:

Nyitókép: JANEK SKARZYNSKI / AFP

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 13. 13:49
egy kis történelem. Mi is történt Kaczynskiék 8 évvel ezelőtti választási győzelme után? "Erőszakos hatalomátvétel a lengyel közmédiában" Az új lengyel kormány a médiából eltávolítja azokat, akik eddig az anti-demokratikus, jogállamlebontó Kaczynski-rezsimet szolgálták ki, elvtelenül és gerinctelenül. Hirek helyett pártpropagandát sugározva. néem értem, MI EBBEN A ROSSZ?
Tommaso
2024. január 13. 13:48
Mindig a győztesnek van igaza. KIVÉVE Orbanisztánt Mert ott a győztes, csak azért győztes, mert a maga javára megváltoztata a verseny szabályait. Ha ezt tehetném, simén legyőzné Usain Boltot , 100 m-en. Mive Orbán másodrangú focista volt, a sportszerűséget nem ismeri.
nyugalom
2024. január 13. 13:15
No, sokra mennek vele! Komcsik leseprik!
polárüveg
2024. január 12. 17:19
Az a választási rendszer, ahol a választás nyertese nem lehet kormányzóképes, az rossz rendszer!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!