Év végi ajándék a Facebooktól – lekorlátozták a Mandinert egy hír közlése miatt

2023. december 29. 14:51

Egy lap egyszerű hírszolgáltatása miatt is szankcionálhat a Facebook, normális fellebbezésre továbbra sincs lehetőség.

2023. december 29. 14:51
null
Mandiner

A Facebook néhány hete lekorlátozta a Mandiner láthatóságát a közösségi oldalon. A Facebookról érkező forgalmunk a töredékére, mintegy egytizedére esett vissza, és ez befolyásolta az általános olvasottsági adatainkat is az elmúlt hetekben.

A korlátozás oka? Egy egyszerű külpolitikai hír közlése. 

Egy híré, amely bemutatja, hogy egy aktuális, fontos nemzetközi konfliktusban az egyik fél éppen aktuálisan mit mondott.

Egész pontosan ez a hír váltotta ki a Facebook szankcióját:

 

A Hezbollah bevetette a Burkan-rakétákat Izraelben

Az elmúlt héten az Irán által támogatott csoport megerősítette akcióit a libanoni fronton.

A Hezbollah vezetője szombaton azt mondta, hogy a csoport új fegyvereket használ az Izrael elleni támadásokban – olvasható az NDTV hasábjain. „Az elmúlt héten az Irán által támogatott csoport megerősítette akcióit a libanoni fronton a műveletek számát, a célpontokat és a fegyverek típusát tekintve” – mondta Hasszán Naszrallah a Hamász és Izrael közötti háború kezdete óta tartott második televíziós beszédében.

„A síita muzulmán mozgalom először használt Burkan rakétákat” – mondta, hozzátéve, hogy ezek 300-500 kilogramm „hasznos terhet” képesek hordozni. Naszrallah megjegyezte, hogy más, Irán által támogatott csoportok, többek között Irakból és Jemenből is támadásokat intéznek Izrael és az amerikai csapatok ellen a Közel-Keleten: „Ha ti, amerikaiak le akarjátok állítani ezeket a műveleteket... akkor le kell állítanotok a Gáza elleni háborút”. Elmondta, hogy pénteken több Hezbollah-tagot megöltek Szíriában, ahol a csoport régóta Bassár el-Aszad elnök oldalán áll az ország polgárháborújában.”

 

Azért is idéztük teljes egészében a hírt, hogy az olvasóinkkal együtt tegyük fel magunknak a kérdést: 

mit is követtünk el ennek a szimpla hírnek a közlésével, 

ami miatt tartós büntetést kell kapnia egy híreket közlő médiumnak?

Mi nem tudjuk erre a választ. És önök?

Mindettől függetlenül lapunk – mint sok éve folyamatosan – idén is meg fogja dönteni eddigi, előző évben elért olvasottsági rekordját, 

tovább emelkedett olvasóink száma.

A Mandiner a Facebook beavatkozásaitól függetlenül továbbra is közli a releváns közéleti híreket belföldről és külföldről. Hírportálunk korlátozás nélkül olvasható az interneten, elérhető nyomtatott hetilapunk is, ahogy a Facebook-oldalunk is működik jelen állás szerint. Emellett hírlevelünkre is feliratkozhatnak olvasóink.

Maradjanak továbbra is velünk!

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2023. december 31. 12:17
Részemről a Facebookot úgyahogy van megszűntethetik, azok akik használják na azokkal van baj, mert csak önajnározásra csábít.
EX_Terminator
2023. december 30. 09:09
Erről beszélek... baszakodni? Arra van eszük, az igazi dolgukat végezni meg basznak. Elfogulatlan média mi?
Csubszi
2023. december 29. 21:54
Na és? Semmi szükség a Faszbukra!
KaraKedi23
2023. december 29. 21:06
Chekke-Faint "reciproki ( meg még vagy 100 nick) alias Cippel Feri) De igazi nevén Ludvig Jenő: Czippel Feri..." Szóval te jobban ismered ezt a reciproki nikkel szaporán kommentelő társunkat... Én egy és csak egy dologra lennék kíváncsi, de nem tudom, hogy annyira ismernéd-e: Ez a csávó a valóságban is ennyire hígvelejű, mint a Mandin írt kommentjei alapján látszik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!