A Politico nehezen viseli, hogy Donald Trump nagyra tartja Orbán Viktort

2023. december 19. 11:31

Szokás szerint Donald Trump-ellenes összeállítást készített a Politico, a lap elsősorban arra fókuszált, kik a korábbi amerikai elnök legfontosabb szövetségesei – a cikkben természetesen többször is előkerül Orbán Viktor neve.

2023. december 19. 11:31
ORBÁN Viktor; TRUMP, Donald

Ismét Donald Trump-ellenes cikkel jelentkezett a Politico, és a szerzők érezhetően nehezen viselik, hogy a világ egyik legbefolyásosabb politikusa jó viszonyt ápol olyan világhatalmak vezetőivel, mint Hszi Csin-ping kínai vagy éppen Vlagyimir Putyin orosz elnök – utóbbival kapcsolatban Trump többször elmondta, újraválasztása után 24 órán belül véget érne az orosz-ukrán háború. Azt is hangsúlyozta, hogy fontos a jó kapcsolat velük, mert „rengeteg nukleáris fegyverük van".

A beszámoló alapvetően Trump kritizálására épül, többször idézi Joe Biden véleményét, vagy éppen az elnök kampányszóvivőjét, aki Adolf Hitleréhez hasonlította Trump nyilatkozatait.

A cikkben természetesen többször is előkerül Orbán Viktor, hiszen Trump kampányeseményein rendszeresen beszél a magyar kormányfőről. Nevezte már a világ egyik legerősebb vezetőjének és nagy tekintélyű miniszterelnöknek is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem véletlenül mondta azt Orbán Balázs, Orbán Viktor politikai igazgatója, hogy a hasonló országokat nem tartják számon az Egyesült Államokban, miközben Magyarország esetében az egyik fél megpróbálja megbuktatni a kormányt, a másik fele pedig fontos szövetségest, lehetséges mintát lát benne.

Egyébként a legfrissebb felmérések alapján, ha most tartanák az elnökválasztást, és azon Joe Biden és Trump indulna, akkor abból jelenleg utóbbi kerülne ki győztesen.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 19. 16:10
Hát Hitler bácsi is okosakat mondott. " Az emberek közötti küzdelmet és a köztük lévő gyűlöletet nagyon specifikus érdekelt felek táplálják. Ez egy kicsi, gyökértelen, nemzetközi klikk, amelyik egymás ellen fordítja az embereket, és nem akarja, hogy békéjük legyen. Ezek az emberek azok, akik sehol sincsenek otthon és mindenhol otthon vannak, akiknek sehol nincsen szülőföldjük, amelyen felnőttek, de akik ma Berlinben élnek, holnap Brüsszelben, holnapután Párizsban, majd Prágában vagy Bécsben, vagy Londonban és akik mindenhol otthon érzik magukat. Ők az egyetlenek, akiket nemzetközi elemként lehet megnevezni, mert mindenütt üzleti tevékenységet folytatnak, de a nép nem követheti őket. A nép a szülőföldhöz, a hazához van kötve és az állam, a nemzet által kínált életlehetőségekhez. "
pipa89
2023. december 19. 13:47
Politico? Kész vicc.
orokkuruc-2
2023. december 19. 13:16
"fontos a jó kapcsolat velük, mert „rengeteg nukleáris fegyverük van"." ... ez ilyen egyszerű!
szarvas-2
2023. december 19. 12:56
A zsiciknek nem tetszik. Akkor jó az irány! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!