Büntetőeljárás alá kerülhetnének az LMBT-aktivisták Oroszországban

2023. november 17. 18:46

Nem világos, hogy a minisztérium közleménye az LMBT-közösség egészére vagy konkrét szervezetekre vonatkozik.

2023. november 17. 18:46
null

Az orosz igazságügyi minisztérium kérelmet nyújtott be az ország legfelsőbb bíróságához, hogy az általa szélsőségesnek nevezett „nemzetközi LMBT-közéleti mozgalom” tevékenységét tiltsák be – olvasható a BBC-n. Nem világos, hogy a minisztérium közleménye az LMBT-közösség egészére vagy konkrét szervezetekre vonatkozik – tette hozzá a lap.

A kérelemben az áll, hogy 

a „mozgalom szélsőséges tevékenység jeleit mutatta, beleértve a társadalmi és vallási viszályok szítását”.

A tilalom miatt bármely LMBT-aktivista büntetőeljárás alá kerülhet. A legfelsőbb bíróság november 30-án vizsgálja meg az indítványt.

A tilalom ellehetetlenítené az LMBT-szervezetek működését, és az aktivistákat és az alkalmazottakat büntetőjogi felelősségre vonás veszélyének tenné ki 

– idézte a Moscow Times a még Oroszországban tartózkodó kevés LMBT-aktivista egyikét. „Lényegében büntetőjogi felelősségre vonást vonna maga után, kizárólag az orientáció vagy az identitás alapján” – mondta.

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX_Terminator
2023. november 18. 05:00
Kötélvég kellene ahogy az ilyen pusztító elmebeteg őrültségekért kijár. ÉPPEN ELEGET LÁTTAM EZEKBŐL A FÉRGEKBŐL MEG A MÓDSZEREIKBŐL HOGY ÖRÖKRE ELÁSSÁK MAGUKAT ELŐTTEM. ÉS MÁSRA MÁR NE IS GONDOLJAK MINT A TELJES FELSZÁMOLÁSÁRA.
Almassy
2023. november 18. 03:17
A genderizmust a sátánizmussal egy platformon kell kezelni. A nyilvános gender ideológizálást egy az egyben tiltani kell. Ha a holokauszt-tagadást lehet tiltani akkor ezt mi akadályozza?!
P_F_Juli
2023. november 17. 20:30
"A tilalom ellehetetlenítené az LMBT-szervezetek működését, és az aktivistákat és az alkalmazottakat büntetőjogi felelősségre vonás veszélyének tenné ki " Pontosan ezt kellene mindenhol tenni, hogy elvegyék a kedvüket a beszervezéstől.
kaffogó hebrencs
2023. november 17. 19:25
A halálos ítélet visszavezetésével lenne ez teljes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!