Jön a tél Ukrajnában, újra lecsaphatnak az energetikai létesítményekre az oroszok

2023. szeptember 16. 11:42

Elemzők szerint Oroszország a tél folyamán ismét ukrán infrastrukturális célpontok ellen összpontosítja majd fegyvereit.

2023. szeptember 16. 11:42
null

A brit védelmi minisztérium értesülései szerint, – melyet a Guardian is idézett–  Oroszország valószínűleg megnöveli a közeljövőben az ukrán energetikai létesítmények elleni támadásra alkalmas kapacitását.

A legutóbbi hírszerzési jelentés arra hívja fel a figyelmet, hogy a levegőből indítható cirkálórakéták (ALCM) – különösen a modern AS-23a Kodiak – állnak a középpontjában a legtöbb olyan nagy hatótávolságú orosz csapásnak, amelyet 2022 októbere és 2023 márciusa között Ukrajna nemzeti energetikai infrastruktúrája ellen hajtanak végre.

A brit védelmi tárca X-oldalán arról is beszámolt, hogy Oroszország stratégiai bombázó repülőgépeket vetett be, hogy ezeket a lőszereket mélyen az orosz területről lője ki. 

A jelentés arra is kitér, 2023 áprilisa óta csökkent az ALCM-kiadások aránya, 

az orosz vezetők ugyanakkor hangsúlyozzák a cirkálórakéta-gyártás ütemének növelésére irányuló erőfeszítéseiket.

 Reális esély van arra, hogy Oroszország a tél folyamán ismét ukrán infrastrukturális célpontok ellen összpontosítja ezeket a fegyvereket – tekintettek a jövőbe az elemzők.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drogqueen
2023. szeptember 16. 14:20
Hogy is fogalmazott az örmèny miniszterelnök tegnap, Moszkva képességei megváltoztak, már nem képes garantálni a Kaukázus biztonságát...Újabb 8 hadihajót durrantottak meg a gyenge ukránok Szevasztopolban...
P_F_Juli
2023. szeptember 16. 13:40
A cím szerint jön a tél Ukrajnában. Az a rossz hír, hogy Európát sem fogja elkerülni...
lajajakab11
2023. szeptember 16. 13:23
NA MUSZKASZOPÓ TROLL FÉRGEK, MOST MÁR A JÚDÁSPÉNZT SEM KAPJÁTOK A PUTLER MAFFIÓZÓTÓL. A LEHÚZÁSOK MUTATJÁK MENNYIEN NYÜSZÍTETEK ITT
Zolotarjov
2023. szeptember 16. 13:17
Ha most beütne egy rendes tél az ukik ugyanúgy gondban lennének, mint az EU-s gazdik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!