„Az amerikai városoknak szükségük van a republikánusokra” – üzente Dallas polgármestere, majd kilépett a demokrata pártból és belépett a republikánusokhoz

2023. szeptember 24. 14:04

Eric Johnson a Wall Street Journal hasábjain olvasott be volt párttársainak.

2023. szeptember 24. 14:04

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb városának polgármestere egy pénteki véleménycikkben jelentette be, hogy kilép a Demokrata Pártból és átáll a republikánusokhoz. 

A Wall Street Journalban megjelent, „Amerika városainak republikánusokra van szüksége, és én azzá válok” címet viselő véleménycikkében Eric Johnson, Dallas polgármestere kifejtette, hogy azért lép ki a Demokrata Pártból, mert

 „a nagyvárosok jövője attól függ, hogy a nemzet polgármesterei hajlandók-e a törvény és a rend védelmére és a költségvetési konzervativizmus gyakorlására” 

– idézte a Fox News.

„Városainknak nagy szükségük van arra a valódi elkötelezettségre ezen elvek mellett, amely régóta meghatározó jellemzője a republikánusoknak” – írta Johnson. 

A polgármester írásában arra is kitért, hogy

 „a demokrata párton belüli rasszizmus a 800 kilós gorilla a szobában”.

A rendőrség hangos támogatója

Eric Johnson dallasi polgármestert 2019-ben választották meg – emlékeztetett a lap. Hozzátették, a városvezető a rendőrség „hangos” támogatója volt, miközben más városok, köztük a taxasi Austin, a George Floyd-féle zavargások nyomán a rendőrségi osztályok finanszírozásának megszüntetésére törekedett.

Februárban Johnson a közösségi médiában közzétette a Fox News Digital egyik cikkét, amelyben felvázolta, hogy az austini rendőrök tömegesen vonulnak nyugdíjba az alacsony morál miatt, ami a pénzhiány miatt következett be, és arra biztatta ezeket a rendőröket, hogy költözzenek Dallasba és dolgozzanak ott – írta a Fox News.

Nyitókép: Eric Johnson Facebook-oldala

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2023. november 10. 14:03
Remélhetőleg nem csak kezdődik, de folytatódik az ébredés a box-utcában is.
Pneumaticus
2023. szeptember 25. 10:28
Egy felébredt. Mondjuk van egy tippem, hogy Dallasban (Texas) azért a városi képviselőtestületben többségben vannak a republikánusok...
Reszelő Aladár
2023. szeptember 24. 18:52
Érdekes történet, gy tűnik inkább a szavazói fontosaabbak neki, mint a saját pártja. Sajnos ki fog derülni róla, hogy ő sem mintapolgár. Ha fekete, akkor #metoo-val fogják majd szorongatni. Mindig van egy áldozat, aki jó pénzért és/vagy hírnévért eskü alatt vallja, hogy egy egyetemi bulin a polgi esetleg hozzáérhetett a tömegben a hátsójához, emiatt pedig természetesen romba dölt az élete.
figyelő4322
2023. szeptember 24. 18:46
WAY to go, Mayor Eric Johnson! Bizony kell némi merészség, hogy egy megválasztott politikus lesétáljon a 'Démon Crap Ültetvényről...' Persze nem ő az első, aki átáll a Dem-tól a Rep-hoz. Ronald Reagan Dem. párti volt a 60-as években, még Kennedy idején - aztán tudjuk mi történt. Ha a felméréseknek hinni lehet, igen sok fiatalabb fekete FÉRFI kész Rep. jelöltre szavazni jövőre, különösen Trump népszerű náluk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!