Moszkvában telepedett le „Putyin építésze”

2023. január 05. 21:58

Lanfranco Cirillo kijelentette, nem tér vissza Olaszországba, ahol adócsalással vádolták.

2023. január 05. 21:58
null

Oroszországot választotta hazájául a Putyin építészeként is emlegetett olasz-orosz állampolgárságú Lanfranco Cirillo.

Az építész csütörtökön közölte: nem tér vissza Olaszországba, ahol a bresciai ügyészség letartóztatási parancsot adott ki ellene adócsalás gyanújával.

 – monda Cirillo az ASNA olasz hírügynökségnek. 

Kedves sincs visszatérni Olaszországba

„Jelenleg nincs okom, sem kedvem visszatérni Olaszországba” – mondta a 63 éves építész, aki régóta Moszkvában él, és számos nagyszabású projektet tervezett Vlagyimir Putyin orosz elnök megbízásából.

Az elmúlt hónapokban az olasz adóhatóság mintegy 140 millió eurót (55 milliárd forint) foglalt le Cirillótól.

Adócsalás vádjával várhatóan február 23-án kezdődik meg a pere Bresciában.

Az olasz származású építész Moszkvában és Dubajban él, a moszkvai Masztyerszkaja építésziroda alapítója és társelnöke. 2014-ben húszévnyi oroszországi tartózkodás kapta meg az orosz állampolgárságot.

(MTI)

Nyitókép: Twitter-fotó

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retyezáti remete
2023. január 06. 13:08
Ki fog derülni, hogy ő is a régi Baszmannaja utcában lakik.:)
Bell & Sebastian
2023. január 06. 01:34
Szerintem az itt a gond, mivel orosz számla a pénz forrása, eleve feltételezik, hogy valamiféle csalásból származott. Oszt jól lefoglalták, mert ez a divat, bottal kell kergetni az orosz gazdagokat. Hogy nem adózott, csak a fedő duma. Annyit nyernek vele, hogy az orosz felső százezer nem Olaszországban fogja elkölteni a pénzét, mert korábban kedvenc élőhelyük volt az időjárás, iskolarendszer és megfizethető árak miatt, mondjuk Moszkvához képest. Csak gratulálni tudok ehhez az önsanyargató húzáshoz, az olasz gazdaság annyira stabil, hogy még ezt is kibírja. Feltéve, ha rendesen folyósítja Ursula a közösen felvett hitelt nekik.
Draco Paladin
2023. január 05. 22:52
Hát igen, a Putyin rezsim a csúcsmaffia jelenleg a földön, az összes maffiózót magához csábítja. Remélem előbb utóbb Orbán is kiköltözik egy csinos moszkvai dácsába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!