Marx, Lenin és Engels is jelen volt egy indiai esküvőn

2021. november 18. 16:39

Marx, Lenin és Ho Si Minh tényleg megjelentek a szertartáson, de egyikük sem volt német, orosz vagy vietnámi állampolgár.

2021. november 18. 16:39
null

India legnépesebb államában, a délnyugaton fekvő Keralában tartották a hónap elején a furcsa esküvőt, amelyről többek között az Al Jazeera is beszámolt. Marx, Lenin és Ho Si Minh tényleg megjelentek a szertartáson, de egyikük sem volt német, orosz vagy vietnámi állampolgár. Valamennyien a helyi kommunista párt tagjai, akik elvtársuk egybekelését ünnepelték meg egy helyi szállodában. 

Lenin és Engels testvérek, míg Marx és Ho Si Minh kommunista káderek gyermekei. Valamennyien aktív tagjai az indiai kommunista pártnak, bár Marx kizárólag az esküvő kedvéért repült haza Dubajból, ahol vélhetően munkát vállalt.

Mint a portál megjegyzi: Indiában a kommunista párt mintegy hatvan éve meghatározó politikai tényező helyi szinteken. A nagypolitikába ugyan nem igazán szóltak bele – bár 1996-ban egyszer majdnem ők adták a miniszterelnököt, ám végül mégis az ellenzéki szerepet választották, amit utólag politikai baklövésnek tartanak. A legrégebbi az indiai kommunista párt, amelyet majdnem száz éve alapítottak.

Nyitókép: Viju Vazhakalla/AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2021. november 19. 06:50
Nem az a baj, hogy Indiában jelen van Marx és Lenin. Az a baj, hogy Nyugat-Európában is, és nem keresztnévként, hanem mint vezető - lassan kizárólagos - ideológia!
annamanna
2021. november 19. 00:14
Gondolom, a kommunista párt a páriák között népszerű - ahol egyébként népszerű lehetne a kereszténység is. Mindenhol versenytársak voltak ezek az eszmék, mert a célcsoportjuk hasonló. A kereszténység alapvetően mindig az alsó néposztálybeliek között volt népszerű, és kínált túlvilági reményt az evilági szenvedés helyett. A kommunisták evilági reményt kínálnak fel, és ezt ugyebár nehezebb teljesíteni.
hegyivadász
2021. november 18. 19:30
Én a cégnél telefonkonferenciáztam olyan indiaival, akinek a neve Stalin volt. Kíváncsi vagyok a Hitler név átcsúszott volna-e a céges szűrőn. A Stalin láthatóan nem volt akadály.
szodabár
2021. november 18. 18:44
El kellene vinni őket az ávós villába! Ilyen az igazi milliárdos kommunista diktatúra, akár még villájuk is lehet .Ugye , elvtársak. Hehehe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!