Korábbi Facebook-fejlesztő: a közösségi oldal is felelős a Capitolium ostromáért

2021. október 04. 08:19

A cég PR-igazgatója félrevezetőnek nevezte az állításokat.

2021. október 04. 08:19
null

A Facebook egyik korábbi termékfejlesztője, Frances Haugen arról beszélt egy interjúban, hogy a közösségi oldal Joe Biden megválasztása után túl korán kapcsolta ki azokat a biztonsági beállításokat, amelyek a dezinformációik és az álhírek terjedését akadályozzák, pusztán azért, hogy több hirdetési bevételhez jusson a cég, írja a CBC nyomán a Telex. Hozzátették: Haugen szerint ez is közrejátszott abban, hogy január 6-án Trump hívei megostromolták a Capitoliumot, az amerikai törvényhozás épületét. A zavargásokban többen életüket vesztették, egy tüntetőt a Capitolium épületén belül lőtt le a capitoliumi rendőrség egy tagja. emlékeztettek.

A Telex arról ír, hogy Haugen 2019-ben csatlakozott a Facebookhoz, előtte a Google-nél és a Pinterestnél is dolgozott. Haugen arról is beszélt, hogy a Facebooknál állandó konfliktusok voltak abból, hogy a közösség vagy a cég érdekeit tartsák szem előtt, és általában utóbbi győzött, mindig úgy optimalizálták az algoritmust, hogy még több hirdetési bevételhez jussanak. A szakember szerint

a Facebook 2018-ban úgy változtatta a hírfolyam algoritmusát, hogy annak hatására megszaporodtak a gyűlölködő tartalmak az oldalon,

viszont azt látták, hogy még többen regisztrálnak, és a felhasználókat is közelebb hozzák egymáshoz, aminek köszönhetően több hirdetést tudtak eladni. Megírták: Haugen is tanúskodni fog azon a szenátusi meghallgatáson, amit a Facebook fiatalokra gyakorolt káros hatásai miatt hívtak össze. A Telex szerint a Facebookot üzemeltető cég PR-igazgatója, Nick Clegg félrevezetőnek nevezte Haugen állításait, szerinte a Facebook minden tőle megtesz az oldal biztonságos használata érdekében. A Facebook dolgozóinak kiküldött memójában is arról ír, hogy alaptalanok a cég ellen mostanában felhozott vádak.

Fotó: MTI/EPA/Michael Reynolds

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mdave88
2021. október 05. 12:16
Planted whistleblower. Csak többet szeretnének cenzúrázni. https://www.youtube.com/watch?v=kRjSjjyfN1U
Vakfolt
2021. október 04. 10:21
"a Facebook 2018-ban úgy változtatta a hírfolyam algoritmusát, hogy annak hatására megszaporodtak a gyűlölködő tartalmak az oldalon, viszont azt látták, hogy még többen regisztrálnak, és a felhasználókat is közelebb hozzák egymáshoz, aminek köszönhetően több hirdetést tudtak eladni" Az már meg se lep, hogy a profitra mennek, de ez az összefüggés elgondolkoztató. Több hír : több gyűlölet : több regisztráció : erősebb kapcsolatok : több hirdetés.
Megtalálta
2021. október 04. 10:07
Shocking. Ki gondolta volna, hogy a hirdetési bevételek jobban érdeklik a Facebookot, mint a transzjegesmedvék jogai....
Kompenzátor
2021. október 04. 09:46
Az emberiség szégyene, hogy még mindig ostromnak hazudják azt a békés tüntetést, és még mindig próbálják felhasználni ezt a hazugságot a fasizmus bevezetéséhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!