Kinyitná az iskolákat az ausztrál kormányfő (videó)

2020. április 15. 08:11

Scott Morrison megnyugtatta a szülőket, hogy az iskolai körülmények biztonságosak.

2020. április 15. 08:11

Scott Morrison, a liberális párti ausztrál kormányfő visszaküldené a gyerekeket az iskolába. Scott azután mondta ezt, hogy Brendan Murphy főorvos figyelmeztette a kormányt, hogy nem egészségügyi okból zártak be az oktatási intézmények, hanem a szülők és tanárok félelme miatt. A főorvos szintén kinyitná az iskolákat.

A kormányfő szerdán a közösségi médiát használta annak a videónak a közzétételére, amelyben kijelenti: Nagyon fontos, hogy a gyerekek fizikailag is iskolába menjenek. A videóban Morrison megnyugtatta a szülőket, hogy az iskolai körülmények biztonságosak, és arra kérte a tanárokat, támogassák az álláspontját.

„A járvány ideje alatt sokan folytatni fogják a távtanulást. De tudjuk, hogy néhány családnak és tanulónak ez nem lesz lehetséges.Az ő tanulmányaik óriási veszélynek vannak kitéve ebben az évben” – mondta. Hozzátette: „ez főként az alacsony jövedelmű, hátrányos helyzetű családokra vonatkozik. Ezeknek a gyerekeknek van szükség arra, hogy iskoláink nyitva maradjanak. Nem engedhetjük meg azt a helyzetet, amikor a szülőnek választani kell, hogy ételt rak az asztalra, vagy gyermekét segíti a tanulásban.”

Morrison kiemelte a tanárok jelentőségét, mondván, hogy „nagyobb szükség van rátok, mint valaha.”

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2020. április 15. 18:32
Majd hazaviszik a kisdrágák a víruskát a kedves leterhelt szülőknek, akik belepusztulnak. Csak ez a gond..
zakar zoltán béla
2020. április 15. 11:37
Egy überrált CANguru a kalandparkból.
Sulammit
2020. április 15. 11:16
Ez az a "felelősségteljes" elnök, aki a legnagyobb tűz idején Hawaii-ra utazott a családjával.
még fokozza
2020. április 15. 10:50
Ha ennek vége, akkor is maradhat egy iskola-távoktatás hibrid.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!