Szijjártó: Indonézia és Magyarország ötszázmillió dolláros közös befektetési alapot hoz létre

2020. január 23. 08:41

A külügyminiszter szerint a komoly földrajzi távolság dacára jelentős fejlődésen ment keresztül Magyarország és Indonézia kapcsolatrendszere az elmúlt években.

2020. január 23. 08:41

A befektetési alap megteremti az intézményes lehetőségét annak, hogy az elkövetkező években magyar vállalatok szervezetten vegyenek részt az ázsiai ország rendkívül komoly közlekedési és vízgazdálkodási infrastrukturális fejlesztéseiben – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki jakartai tárgyalásai után.

Szijjártó Péter a többi között találkozott Retni Marsudi külügyminiszterrel, más kormánytagokkal és üzletemberekkel. A külügyminiszter szerint a komoly földrajzi távolság dacára jelentős fejlődésen ment keresztül Magyarország és Indonézia kapcsolatrendszere az elmúlt években.

Számos, kifejezetten komoly technológiai színvonalat képviselő magyar vállalat tett szert nagyon komoly piaci részesedésre, aminek a jelentősége abban is áll, hogy ez a világ negyedik legnagyobb népességű országa, így egy-egy magyar vállalat nagyon komoly bevételre és fejlődési lehetőségre tud szert tenni – mondta a miniszter.

(MTI)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. január 23. 11:04
Újabb 500 millcsi pénzkidobás,köszönjük,Robokuty...
Bitrex®
2020. január 23. 09:27
Ha a portugáloknak, hollandoknak jó volt évszázadokig, akkor nekünk sem lesz rossz. Borneó és Celebesz, magyar volt és magyar lesz.
3M..
2020. január 23. 09:15
Magyarországon közben romokban az egészségügy, az utak járhatatlanok, az üzemanyag árak pedig az egekben. Az ukránok elveszik a magyarok munkáját, a fiatal friss diplomás lányokatokat, betelepített szomáliaiak erőszakolják a sötét sikátorokban. Szebb Jövőt!
Csák Ányos
2020. január 23. 09:03
A chílei cseresznye után jöhet az indonéz gamelánbiznisz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!