Bevezethetik a határellenőrzést az olasz–osztrák határon

2017. július 03. 21:55

A határellenőrzés visszaállítása várható a közeljövőben az olasz-osztrák határon, mégpedig a katonaság segítségével, az Olaszországból érkező migránsok mennyisége miatt – nyilatkozta az osztrák védelmi miniszter.

2017. július 03. 21:55

Az Olaszországba érkező illegális bevándorlók növekvő számának tükrében Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter „a nagyon közeli jövőben” a határellenőrzés visszaállítására és az osztrák hadsereg ezt támogató bevetésére számít az olasz határon. Erről a tárcavezető a Kronen Zeitung című osztrák lapnak nyilatkozott hétfőn.

A védelmi miniszter az osztrák hadsereg bevetését elengedhetetlennek tartja, amennyiben az Olaszországba érkező menekültáradat nem mérséklődik. Hozzátette: összesen 750 katona áll készen határvédelmi feladatokra. Ebből 450 fő egy osztrák vadász zászlóaljtól és a tiroli katonai parancsnokság katonai rendőrségétől jön majd, a többiek a karintiai katonai parancsnokságtól.

Doskozil kiemelte: mozgósítás esetén a kontingens három napon belül bevethető.

A védelmi tárca már vasárnap harcjárműveket irányított Tirolba a Brenner-hágó térségébe, egyebek mellett négy Pandur típusú páncélozott szállító járművet is útlezárásokhoz.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2017. július 04. 10:08
Az osztrák határvadászokat embervadásszá akarják átképezni. A végén még hógolyóhasználati parancsot is kaphatnak. Az európai értékek sárba (hóba) tiprása lenne, megengedhetetlen, antihumánus, a legsötétebb időket idéző elképzelés.
khomeini
2017. július 03. 23:25
kapu szárnyakkal...?
zakar zoltán béla
2017. július 03. 22:52
Faymann lesz a pecsétőr, Renzi a vécés néni?
Knerten
2017. július 03. 22:41
Dehát ugyanmá kérem, mi ez a náczizmus?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!