Életveszélyes lehet az IKEA 27 millió terméke

2015. július 23. 14:09

Az IKEA 27 millió eladott, Malm fantázianevű bútordarabja lehet veszélyes, ha tulajdonosaik nem rögzítik őket a falhoz. Az Egyesült Államokban két gyermek vesztette életét, amikor a megbillent komód rájuk dőlt. A svéd gyártó már több országban ingyenesen biztosít javító készletet.

2015. július 23. 14:09

Az IKEA Malm fantázianevű fiókos komódja könnyen felborulhat, ha nem rögzítik a falhoz – írja az Index az amerikai USA Today beszámolója alapján. Az instabil kialakítás következtében két gyermek vesztette életét, akikre rádőlt a bútor. 

A svéd bútorgyár most „Tedd biztonságossá” szlogennel programot indított több országban, melynek keretében ingyenesen biztosít szerelőkészletet az eladott Malmokhoz. Az eszközökkel a tulajdonosok a falhoz tudják erősíteni a komódokat. Az IKEA azt kéri, a vásárlók ügyeljenek arra, hogy a még rögzítetlen darabokhoz kisgyermekek felügyelet nélkül ne férjenek hozzá.

Az Index egyik olvasója ugyancsak arra panaszkodott, hogy ha több, megpakolt fiókot kihúz a komódon, az saját súlyánál fogva feldől. Az IKEA magyar honlapján ugyanakkor még nem találtunk információkat a lehetséges veszélyről és elhárításáról.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2015. július 23. 15:30
Csak a mi lapos csomagunkban volt egy rajz!, hogy rögzítsük a falhoz?
kizökkentidő
2015. július 23. 15:25
Nem értem az ikea sikerét igaz a Gyurcsányét sem értettem.
bora
2015. július 23. 15:16
A cikk címe is hülyeség. "Megfelelő" használat mellett minden egyes termékük életveszélyes. Még a húsgolyójuk is. Az áruházi lépcsőjükön pl. simán le lehet gurulni, a forgóajtón is biztos van mód balesetet szenvedni. Egy IKEA plüssállat a légcsőbe jutva fulladást okozhat.
ördöngös pepecselés
2015. július 23. 14:52
én a falhoz rögzítés helyett az intelligenciához rögzítésért indítottam volna programot. minden komódot vásárló amerikainak meg kell felelni egy intelligenciateszten ezzel elejét lehetne venni minden mallőrnek a gyomorrontástól az ujjbecsípésen át a végtermékszivárgásig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!