Orbán: Áttörés történt az arab-magyar kapcsolatokban

2014. március 24. 12:39

Orbán Viktor elmondta: a miniszterelnök-helyettesi rangot viselő Szalman bin Abdel-Aziz trónörökössel megvitatták annak lehetőségét is, hogy magyar technológiával közös szaúdi-magyar befektetések jöjjenek létre a közel-keleti országban.

2014. március 24. 12:39

Áttörés történt az arab-magyar kapcsolatokban, ami hamarosan jelentős üzleti együttműködést is hoz majd – közölte a szaúdi-arábiai látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Rijádban magyar újságírókkal.

Magyarország várja a szaúdi befektetőket, mert „Közép-Európában ma lehet pénzt csinálni”, ugyanakkor „mi is el akarjuk adni termékeinket” a szaúdi piacon – mondta a kormányfő, miután tárgyalt a miniszterelnök-helyettesi rangot viselő Szalman bin Abdel-Aziz trónörökössel, Mokrin bin Abdel-Aziz herceggel, második miniszterelnök-helyettessel, majd Abdel-Latíf az-Zajánival, az Öböl Menti Együttműködési Tanács főtitkárával.

Orbán Viktor közölte, a trónörökössel megvitatták annak lehetőségét is, hogy magyar technológiával közös szaúdi-magyar befektetések jöjjenek létre a közel-keleti országban.

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2014. március 25. 08:06
Orbibaba meg a 40 rabló :)
incze
2014. március 25. 01:20
áttörés? már megint? a keleti nyitás eredményeképp az eu-val folytatott kereskedelem aránya még tovább nőtt (import 70%/export 75%). persze, ha nyitáson az értendő, hogy szíjjártó ide-oda röpköd, akkor full siker. kiváncsian várom, ez az áttörés (már nem is tudom, hanyadik, a sokadik) miben jelentkezik majd. vagy az is szíjjártó röptetés? ennyi áttőrésben és győzelemben tán nagy sándornak, napoleonnak, cézárnak, ..., szóval senkinek sem volt része még a törtnelemben.
Kálmán Szolga
2014. március 24. 22:43
"Orbán: Áttörés történt az arab-magyar kapcsolatokban" Azért remálem megeresztett egy-két "Térdre, csuhások" megjegyzést a szaudiaknak:)
Kálmán Szolga
2014. március 24. 22:42
Bekéne Tóni: "Sőt kereskedni akar az azeriekkel és Kínával is. Más kérdés, hogy azok leginkább átverték," Aki ismeri keletet az tudja hogy a kinaiakat ott sárga sidóknak hívják Majdnem rosszabbak mint a galiciai jötmentek hada
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!