Szabad a Szabadság-szobor

2009. július 04. 20:25

Újra megnyitották New Yorkban a Szabadság-szobrot, amely 9/11 óta biztonsági okokból zárva volt a látogatók előtt.

2009. július 04. 20:25

Július 4-én, az amerikai függetlenség napján újra megnyílt a látogatók előtt a New York-i Szabadság-szobor koronája; a kilátó a 2001-es terrortámadások óta zárva volt. Óránként csak 30 látogatót engedtek fel a szabadságot és demokráciát jelképező Lady Liberty fejébe; a nagy számú jelentkező közül kisorsolták azokat a szerencséseket, akik felmászhattak a 168 fokú szűk csigalépcsőn a koronába.

A 2001. szeptemberi 11-i, Amerika elleni terrortámadások után biztonsági megfontolásokból az egész Szabadság-szigetet lezárták, száz nappal később viszont újra megnyitották. A műemlék múzeumi részét és a talapzati kilátót 2004-ben nyitották meg ismét a közönség előtt, annál magasabbra, a szobor belsejébe viszont senkit nem engedtek.

Újra megnyílt a Szabadság-szobor kilátója (naplo-online.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!