„Ez katasztrófa, én fogok elsőként harcolni” – így állt ki Magyarországért a horvát államfő Brüsszellel szemben

2022. szeptember 21. 19:14

Zoran Milanovic horvát államfő keményen bírálta az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy részének kifizetését.

2022. szeptember 21. 19:14
null

A horvát közszolgálati televízió (HRT) tudósítása szerint Milanovic kijelentette: küzdeni fog azért, hogy ideológiai okokból ne vehessenek el pénzt Magyarországtól. Az uniós végrehajtó testület tagjai „brüsszeli okoskodóknak” nevezte.

 – fogalmazott.

Mint mondta, soha nem szabad belefáradni az objektív kritikába, ha Orbán Viktor miniszterelnök „bizonyos esetekben valamit rosszul csinál”. „De elvenni tőle kétharmad pénzt? Mi a következő lépés, odalökni Oroszországnak?” – tette fel a kérdést.

Milanovic egy üzleti konferencián vett részt Zágrábban, és az követően nyilatkozott a sajtó képviselőinek aktuális ügyekről, így az INA horvát olajipari vállalatról is, amelynek a Mol Nyrt. a többségi tulajdonosa.

„Ezek kényes viszonyok, de ezt tudtuk az elejétől fogva, ezért törekednünk kell arra, hogy jó vállalatot hozzunk létre, és az ne mérgezze a kapcsolatot a szomszédos országgal” – mondta.

A volt szociáldemokrata politikus hangsúlyozta, hogy jó viszonyt ápol magyar politikusokkal, annak ellenére is, hogy ideológiailag különböznek.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Miroslav Lelas

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miazhogynagyonis
2022. szeptember 22. 09:46
Megértették a szerbek is, azután a szlovákok, majd a szlovének, most a horvátok is, hogy akár így, akár úgy, de nekünk össze kell fognunk! Lehetnek és vannak is nézeteltéréseink. De ha egymás ellenében akarjuk érvényesíteni az érdekeinket, akkor bedarál a fényességes nyugat, az épülő 4. birodalom. Ha összefogunk, a lengyelekkel, csehekkel együtt, akkor sem keresztbe, sem hosszába nem tudnak lenyelni minket. Éljen Közép-Európa!
Spiltyu
2022. szeptember 22. 09:24
pár éve még fikkantott, most meg fényez... mi a f.sz van?
Hurka
2022. szeptember 22. 08:28
Szent Lászlóra! Ébredeznek a horvátok!
Dezsőke
2022. szeptember 22. 08:22
békét
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!