Döbbent csendben fogadják a tüntetők, ahogy Dömötör Csaba elmondja, a baloldal nem szavazta meg a kata bevezetését

2022. július 12. 17:22

A tüntetők megafonon keresztül hallgatták a parlamenti ülést a Margit hídon demonstrálva.

2022. július 12. 17:22
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a KATA-törvény ellen tüntetők kedden lezárták a Margit hidat. De lassították a forgalmat az Erzsébet-hídon is.

A megmozduláson résztvevők megafonon keresztül hallgatták a parlamenti ülést, ahol az adónem szigorításáról szavaztak a honatyák. A tüntetésen rögtönzött beszédek is elhangzottak. Többek között Jámbor András ellenzéki képviselő is felszólalt.

A HVG élő közvetítésén azonban egy nem várt pillanatot is elkaphattak a nézők. Méghozzá azt, hogy amikor Jámbor bekapcsolta a megafont, és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára is reagált az ellenzéki padsorokban elhangzottakra, és ismertette, hogy

2012-ben egyik ellenzéki párt sem szavazta meg ezt az adónemet,

azt döbbent csend fogadta.

A parlamenti közvetítés kikapcsolása után Jámbor arról beszélt a körülötte állóknak, hogy az eredeti kata-törvény egy salátatörvény volt, ezért nem szavazták meg. Ebből a cikkünkből, azonban kiderül, hogy ez valótlanság, a 2012-es törvény tárgya kizárólag a kisvállakozások tételes adójáról szól.

Az említett rész 21:09-től tekinthető meg az alábbi videóban:

Kapcsolódó tartalom

Megszavazták a KATA módosítását
A módosításról 120 igen szavazattal, 57 nem ellenében és 1 tartózkodás mellett szavazott kedden az Országgyűlés, kivételes eljárásban. Bővebben...

***

Egy ellenzéki párt sem szavazta meg korábban a KATA-s adózás bevezetését
A jegyzőkönyv szerint a kisvállalkozókért most küzdő ellenzékiek nem szavazták meg 2012-ben, hogy létrejöjjön ez a fajta adózási forma. Bővebben...

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. július 13. 15:09
..és mi köze van ennek a friss gyalázathoz?!
Rocktoberi
2022. július 13. 12:09
A tüncizgető csürhéből vajon hány volt katás? Ugyanaz az orbánfóbiás butapesti tüntetett pár százas nagyságrendben mint mindig.
Pitypangocska
2022. július 13. 12:00
Végtelenül hálás vagyok a Kormánynak, hogy meghozta ezt a döntést a KATA-zók tekintetében. Az én szakterületemen katasztrofális munkaerőhiányt okozott az, hogy a munkaviszonyból kilépve, KATA-s vállalkozóvá, és ezzel "szabadúszóvá" vált munkaerő egyszerűen nem volt hajlandó kötött munkaidőt vállalni... A KATA-ként elvégzett beugrós munka minőségéről nem is beszélve. Nagyon-nagyon örülök a változásnak. Már egy évvel korábban kellett volna meglépni! Sok szakmában fognak megkönnyebbülten felsóhajtani, mert több százezer ember fog a munkaerőpiacra munkaviszonnyal visszatérni.
Fenrir
2022. július 13. 11:17
Valójában röhögtek mert a kata helyett katót mondott, de egyébként igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!