Ezek a kissrácok többet tudnak, mint a legtöbb informatikus

2016. október 19. 21:44

A digitális bennszülötteknek is nevezett generáció, vagyis a mai iskolások tagjai között már nem számít kirívónak, ha valaki kódol, programoz a gépen. Ezek a gyerekek azonban előbb tudtak kódolni, mint kézzel írni!

2016. október 19. 21:44

Lássuk a leghíresebb IT-zseniket! 

Muhammad Hamza Shahzad (7)

Az Egyesült Királyságban élő, pakisztáni származású hétéves kisfiú a világ legfiatalabb programozója. A Java és a C++ nyelveket édesapjától tanulta, és célja, hogy ő legyen a következő Bill Gates.

2015-ben elérte a Microsoft Office Professional minősítést: a teszten 757 pontot ért el, a 700-as küszöböt messze meghaladva, természetesen a legfiatalabbként. A kisfiú webes appokat és egyszerűbb játékokat fejleszt, és jól ismeri a Windows asztali alkalmazásait, szolgáltatásait is.

Tanmay Bakshi (12)

A 12 éves Bakshi már hét éve kódol, jelenleg az IBM mesterséges intelligencia platformjához, Watsonhoz tervez applikációkat. Az általa fejlesztett szoftver, az AskTanmay a világ első webalapú NLQA rendszere, amely az IBM Watson kognitív képességeire épül.

Világszerte előadásokat tart, miközben online kurzusokra várja az érdeklődőket a Youtube-csatornáján. Az iOS-ről megjelent könyve főként gyermekeknek szól.

Wasik Farhan-Roopkotha (10)

A kisfiú egyévesen kezdett videojátékokkal játszani. Egy évvel később már használta a Word-öt, négyévesen pedig emulátorok segítségével cserélte ki a karaktereket különböző játékokban. Hatéves kora óta foglalkozik programozással, célja, hogy saját operációs rendszert fejlesszen ki.

A bangladesi kormány kérésére az általános iskolás tankönyvekben is lehet olvasni történetéről, hogy más kicsiket is inspiráljon.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Adam5
2016. október 20. 00:28
Ez valami propaganda cikk akar lenni? Kimaradt, hogy a kis Bakshi indiai-kanadai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!