Szombaton tartják a jubileumi máriaremetei Mindszenty-zarándoklatot

2012. szeptember 14. 16:11

Szombaton rendezik a jubileumi Mindszenty-zarándoklatot, amely a budapesti Városmajorból Máriaremetére tart.

2012. szeptember 14. 16:11

A máriaremetei szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatja be délben – közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense pénteken az MTI-vel. Mint mondta, a jubileumi engesztelő gyalogos zarándoklat fő célja: közös ima a magyar családokért és a hazáért, s ebbe bekapcsolódnak a Tengertől tengerig elnevezésű, a Csendes-óceántól az Atlanti-óceán partjához igyekvő zarándoklat résztvevői is, akik a czestochowai Fekete Madonna óriási képét is hozzák a menetben, és az életvédelem jelentőségére hívják fel a figyelmet. Megemlítette, hogy a zarándoklatot Bíró László családreferens püspök, Süllei László esztergom-budapesti érseki helynök és Lambert Zoltán kanonok, városmajori plébános vezeti.

A zarándokok a Mária Rádión keresztül be tudnak kapcsolódni a közös énekbe és imába. Az eseményre több ezer embert várnak az ország számos településéről. A szervezők közlése szerint a zarándoklat mintegy 10 kilométer hosszú, és a XII. kerület Szamos utca–Városmajor utca–II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasor–Hűvösvölgyi út–Nagykovácsi út– Ördögárok utca–Szent József utca útvonalon halad.

Mindszenty József bíboros, hercegprímás 65 évvel ezelőtt hirdette meg a Boldogasszony évét, amelynek során országszerte több zarándoklatot és lelki programot tartottak. 1947. szeptember 15-én ennek keretében rendezték meg azt a zarándoklatot, amelyen Mindszenty József bíboros vezetésével mintegy százezer ember vonult a Városmajorból Máriaremetére.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satya
2012. szeptember 17. 13:22
Bár csak a Szentmisén tudtam részt venni, mégis öröm volt számomra, hogy legalább ennyit ott lehtettem. Jó volt látni a sok embert, fiatalt és idősebbet egyaránt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!