Újabb tőkeinjekció a Malévnak?

2011. augusztus 01. 15:39

A NOL információi alapján újabb tőkeemelésre kerülhet sor a Malévnál. A nemzeti légitársaság idén már hétmilliárd forint állami támogatásban részesült.

2011. augusztus 01. 15:39

A pénzügyi helyzet rendezése érdekében ismét tőkeemelésre kerülhet sor a Malév Zrt.-ben - tudta meg a NOL. A lap szerint a vállalat közgyűlésére augusztus 10-én kerülhet majd sor, melyet egyetlen napirendi pont miatt hívtak össze.Ennek keretében új törzsrészvények kibocsátásáról, illetve a jelenlegi részvényesek elsőbbségi jogának korlátozásáról lehet szó.

A javaslatot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. teszi majd meg a közgyűlésnek - a döntő szavazat is az állami vállalaté. A tavaly 24 milliárdos veszteséggel záró Malév idén eddig - két részletben - 7 milliárd forintnyi állami támogatást kapott. Ez még a saját tőke pozitívba fordítására sem elég - a gazdasági társaságokról szóló törvény így írja elő

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. augusztus 02. 12:04
Kinek az érdeke ebbe a csődtömegbe pumpálni az én adómat is ??!! Vesszen a Malév és alapítsanak egy új céget.
Mimes
2011. augusztus 02. 09:37
Az összes állami közlekedési vállalatot már rég fel kellett volna darabolni és eladni, a MÁV-ot akár vonalanként, az egészségügyben pedig bevezetni az amcsi rendszert. Ennyi, pont.
bigyomail
2011. augusztus 02. 08:58
Mégis miért tart az állam egy halom veszteséges céget és intézményt? Hogy legyen hova önteni - is öntés közben egy kicsit "elcsorgatni" - az adófizetők pénzét? Ha mindent eladnánk, ami nem termel hasznot, semmi gondunk nem lenne sem az adóssággal, sem a forint erejével és úgy általában a gazdasággal. Simán lehetne nyereséges az állam. Vissza tudnánk fizetni minden adósságot és élhetnénk boldogan. De nem, mi adóforintokból, meg hitelből finanszírozzuk az ilyen cégeket, mint a MALÉV, vagy a MÁV és az egész egészségügyet, meg felsőoktatást. Mert mi ilyen gazdagok vagyunk, hogy szórjuk a pénzt, meg hitelből bulizunk, valami rosszul felfogott "érdekből"! Persze az érdek meg van, csak nem nemzeti érdek, hanem a "haverok és bennfentesek" érdeke.
liberálzöld.
2011. augusztus 01. 18:00
Ne felejtsük el átnevezni Nemzeti MALÉV-ra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!