Orbán Viktor hátizsákja

2010. október 19. 09:56

A miniszterelnök még fontos politikai egyeztetésekre is következetesen magával viszi az egykor fiának vásárolt focivébés hátizsákot. A szokást kommunikációs szakemberek vizsgálták.

2010. október 19. 09:56

Orbán Viktor tárgyalásokra is magával viszi azt a hátizsákot, amit még 2006-ban vásárolt Gáspár fiának - olvasható a hvg összeállításában. A lap megpróbálta kideríteni, hogy a németországi focivébé logójával ellátott kiegészítő milyen szerepet játszhat a miniszterelnök nonverbális kommunikációjában. Szívesen hord egyébként hátizsákot Deutsch Tamás és Balog Zoltán is.

Braun Róbert marketingstratéga szerint egy politikus mindig tudatosan sugároz magáról valamiféle képet, így a megjelenése is előre el van tervezve. Braun szerint triviális megoldások nem léteznek, a hátizsák pedig a következő üzenetet közvetíti: „mi is ugyanúgy dolgozunk, mint ti, elmegyünk hozzátok, hogy ezt megmutassuk, s mindezt még az öltözködésünkkel is kifejezzük”.

„A kommunikáció 93 százaléka nem verbális szinten zajlik, a másik ember hangja, gesztusa, mozdulatai vagy éppen ruhája közli számunkra az információk többségét, így ha akar, ha nem, egy hátizsákkal is kommunikál a politikus” - érvel Szántó Péter pr-szakember. Szerinte a hátizsák az emberarcú politikus képét közvetíti, csakúgy mint például George W. Bush cowboycsizmája. Szántó szerint Magyarországon a Fidesz kommunikációja a legjobb, Orbán Viktor pedig már megjelent  „proletár fiúként”, „fiatal kistigrisként”, most pedig „romantikus nemzeti antikapitalistaként”  teszi ezt meg.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mr.Marcang
2010. október 21. 11:40
Ja. Rugózzunk még populizmusán meg a forradalmiságán mert ez baromi fontos. Hogy mi lesz egyébként az le van szarva.
El Topo
2010. október 21. 11:22
Igen, a táskában lapul az a mobiltelefon, amivel az interkontinentális, ballisztikus Semjén Zsoltot rá lehet szabadítani Erdélyre. Például.
El Topo
2010. október 21. 11:18
Esetleg a hátizsák tartalmazza a magyar atomarzenál élesítéséhez szükséges kódokat.
röviden
2010. október 21. 11:11
A túlélő felszerelése van benne, hogy menekülni tudjon, amikor egy leleplező, gyújtó hangú Fletó-beszéd után menekülnie kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!