Nem halt meg, csak eljátszotta

2009. augusztus 24. 12:12

Négy év börtönbüntetésre és mintegy 170 millió forintnak megfelelő összegű pénzbírságra ítélték azt az amerikai üzletembert, aki megrendezte saját halálát.

2009. augusztus 24. 12:12
A férfi csalási vádak elől menekült, ezért januárban repülőgép-balesetnek álcázva játszotta el, hogy életét vesztette - közölte csütörtökön a USA Today című napilap. A 38 éves indianai Marcus Schrenker regénybe illő módon tűnt el, gépe Floridában lezuhant. A baleset után napokkal derült ki, hogy a férfi bekapcsolta a robotpilótát, már jóval a baleset előtt katapultált, és ejtőernyőjével sértetlenül ért földet Alabamában, ahonnan elmenekült. Valószínűleg úgy tervezte, hogy a gép robotpilóta-üzemmódban a Mexikói-öböl vizébe esik, és ő örökre eltűnhet, balszerencséjére az üzemanyag azonban korábban elfogyott és a gép a szárazföldön ért földet. A befektetési üzletembernek három pénzügyi cége volt, kötvénycsalással vádolták, Indiana államban körözést adtak ki ellene. Magánélete romokban volt, elvesztette mostoha apját, felesége beadta a válókeresetet.

Az üzletember a bíró döntése értelmében 871 ezer dollárt (164 millió forintot) köteles fizetni annak a cégnek, amelyik korábban elzálogosította a balesetben összetört Piper Malibu egymotoros kisrepülőt, továbbá 34 ezer dollár (6,4 millió forint) kártérítéssel tartozik az amerikai parti őrségnek a kutatási műveletekért. A bíróságon mondott beszédében bocsánatot kért családjától és azoktól a floridaiaktól, akiknek a házai közelében pilóta nélküli repülőgépe lezuhant. Repülős kalandjával kapcsolatban annyit mondott, hogy élete vakvágányra jutott és nem tudta, mit tesz.

170 milliós bírságot kapott, mert megrendezte saját halálát (deluxe.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!