A hiányzó transzparens múlt

2021. augusztus 04. 10:21

Érdemes szem előtt tartani, hogy az eugenika is egy tudományosan népszerűsített, a haladás és a boldogság szolgálatába állított eszme volt, hasonlóan a nemváltás hamis ideológiájához.

2021. augusztus 04. 10:21
null
Lovászy László

A magyar pedofilellenes törvény elfogadását követő nemzetközi felháborodás eddig valójában eltakarta az egyik, ha nem éppen a legfontosabb témát, az Európai Bizottság pedig azonnal, még a hatályba léptetés előtt a legfelső szinten foglalkozott a jogszabállyal a melegek jogaira mint társadalmilag védendő célra hivatkozva. Eddig.

Ugyanis a magyar kormányfő által bejelentett népszavazási kezdeményezés központi témája a tizennyolc év alatti gyermekek nemváltó műtétjének kérdése, amely témáról még ma sem folyik érdemi, társadalmi szintű vita az unióban (sem), holott nem kisebb a tét: az emberi civilizáció és az élhető, szerethető jövő, amely tiszteli a „született” nőket is, a feminizmus által elért eredményekkel együtt.

Másfelől a nemváltó műtétek kérdésköre már csak azért is érdekes, mert valójában a modern orvostudomány sikertörténete is egyben, hiszen ma már elképzelhetővé, mi több, egyenesen megvalósíthatóvá vált az a szatirikus vita, ami a Monty Python-féle, 1979-ben megjelent – a politikai korrektség jegyében ma már biztosan betiltandó –, Brian élete című vígjátékban akkor még utópisztikus volt:

„– Miért akarsz Loretta lenni, Stan?
– Gyerekeket akarok!
– Gyerekeket akarsz?!
– Igen, minden férfinak joga van gyereket szülni, ha akar!
– De te nem szülhetsz gyereket!
– Ne nyomj el engem!
– Nem nyomlak el, Stan, de neked nincs méhed…! Hogy fogod kihordani a magzatot? Belerakod egy szatyorba?
– Abban egyetértünk, hogy tényleg nem lehet gyereke, mivel nincs méhe, amiről nem tehet senki, még a rómaiak sem!
– De joga lehet hozzá, hogy gyereket szüljön. Harcolni fogunk, hogy ismerjék el a szüléshez való jogotokat, bátyám… ööö, húgom, bocs!”

Miért fontos ez a ma már egyáltalán nem abszurd gondolatmenet? Az, hogy az USA elnöke – még jelöltként – egy nyolcéves kislány kapcsán nyilatkozott úgy, hogy politikailag támogatja a nemváltás kérdéskörét is, megmutatja, hogy valós politikai és emberi jogi kérdésről van szó. A nemváltó műtét talán az utolsó és egyben a legdrasztikusabb döntés egy, a szexualitásában bizonytalan – vagy éppen elbizonytalanított – személy számára. Egy ilyen műtét terhét nem (lenne) szabad a gyermekekre helyezni, mint ahogy idő előtt védjük a kiskorúakat a kizsákmányolás vagy érzelmi-fizikai károsodás más módjaitól is – lásd gyermekmunka, prostitúció, dohányzás, alkoholizmus stb.

A pedofilellenes törvényt kritizálók kilencvenkilenc százaléka tévúton jár, mert immáron egy másik szélsőséget emel piedesztálra”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!