A visegrádiak Tokajban

2021. július 28. 11:26

2021. július 28. 11:26
L. Simon László

Hányszor hallottuk és olvastuk a baloldali ellenzéki sajtóban 2010 óta, hogy az Orbán-kormány vezette Magyarország elszigetelődött a nemzetközi politikában?! Ennek ékes bizonyítékát két dologban látták és láttatták: Orbán Viktor és Angela Merkel, valamint a magyar miniszterelnök és az aktuális amerikai elnök kapcsolatának alakulásában. Bár az élet mindkét esetben rácáfolt az ellenzéki propagandára, még mindig szeretnék úgy beállítani a jelenlegi külpolitikát, mintha csak a posztszovjet országokkal, illetve Kínával és Putyinnal lenne jó kapcsolatunk. Nem mintha ezeket alul kellene értékelni, különösen az Oroszországgal folytatott intenzív gazdasági és politikai kapcsolatot, de közben elhallgatják azt a korántsem mellékes tényt, hogy Orbán Viktor tevékeny részvételével, sőt nemegyszer a kezdeményezésére valóságos politikai tömbbé, erős szövetséggé vált a pár évtizede még laza együttműködésként induló visegrádi kapcsolat.

A V4 Európa megkerülhetetlen véleményformáló közössége, gazdaságilag egyre erősödő térsége az Európai Uniónak. Ráadásul úgy tűnik, a józan ész és az élet pártján álló V4-es politikai vezetők együttműködése garantálhatja Európa eredeti, mondhatni, igazi értékeinek megőrzését. Miközben Brüsszelben az EU értékeiről oktatnak ki bennünket, valójában olyan dolgokat védelmeznek, amelyeknek nem volt közük sem a több mint ezeréves keresztény kultúrához, sem az unió létrejöttéhez.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!