Vállalkozó anyaként, stresszmentesen

2016. szeptember 03. 04:43

A vállalkozó anyákat sokszor éri az a kritika, hogy kevesebb idő jut a gyerekeikre, de épp emiatt igyekszem az ilyen fontos alkalmakkor több időt tölteni velük, megbeszélni, hogy miből muszáj, vagy nem szükséges újat venni.

2016. szeptember 03. 04:43
Balatoni Kata
Dobbantó program

„Mennyire tudod előre megtervezni az iskolakezdést?

Többnyire utolsó pillanatos beszerzésekről van szó ilyenkor, és megesik, hogy szeptember első pár hetében még veszünk egy-két kimaradt dolgot. Szerencsére elég rugalmas az iskola e téren, és azzal is segítenek, hogy a tanév végén kapunk egy listát arról, hogy mire lesz szükség a következő évben. A vállalkozó anyákat sokszor éri az a kritika, hogy kevesebb idő jut a gyerekeikre, de épp emiatt igyekszem az ilyen fontos alkalmakkor több időt tölteni velük, megbeszélni, hogy miből muszáj, vagy nem szükséges újat venni, vagy ha épp munka miatt úton vagyok is, és van lehetőségem a vásárlásra, bevonni őket a döntésekbe.

Ezt hogyan oldod meg?

A technika sokat segít, meg persze az, hogy a férjemmel teljesen egyenrangúan vállaljuk, végezzük a háztartási és gyereknevelési, felügyeleti feladatokat. A munkám miatt sokat vagyok úton szerte az országban, ilyenkor többnyire a férjem vigyáz a gyerekekre. Általában az előadások, megbeszélések után van időm beszaladni a boltokba vásárolni. Az egyik leghasznosabb trükköm, hogy mindig van a gyerekek aktuális lábméretéről körberajzolt és kivágott sablonom a pénztárcámban, amihez mérni tudom a kinézett cipőket.

Torna- és váltócipő minden évben kell, és nagy könnyebbséget jelent, ha a boltban lefényképezett és a férjemnek elküldött modellek közül tudnak választani a lányok. És ugyanez igaz a füzetekre és egyéb szükséges felszerelésekre is. Mindig megküldöm a listán szereplő dolgok fotóit, hogy közös döntés szülessen. A netes vásárlás szintén komoly segítség, és a gyerekkel együtt jó móka is lehet, ha szorít az idő. Sokszor azonban érdemes a valóságban, még vásárlás előtt ellenőrizni, hogy mit is veszek: karcolja-e a papírt a toll, vagy elég jó minőségű-e a kinézett ruha anyaga. Szerintem fontos, hogy minél személyesebbé tegyük számukra az iskolakezdést, mert így nem akkora sokk, hogy véget ér a szünidő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2016. szeptember 22. 10:44
A közeli parkba babakocsis anyukák jártak a gyerekeikkel levegőre. Néhány éve ez megváltozott: ma már legalább annyi apuka jár velük. Ők látják el a kisdedeket, karjukra veszik, bausgatják, ha sírnak, szoptatják... ja azt (még) nem. Rossz látni a zavarodott tekintetű "férfiakat" a gyerekekkel. Otthon is ilyen szerepre kényszeríti az anyuka "férjét"? Megszokott dolog volt, hogy a nem házi munkákat a férfiak végezték. Még a legnagyobb munkaigényű időkben is a munkanélküliség volt a probéma, nem pedig az, hogy nincs elég munkaerő. Ma a technika fejlődése következtében azt a munkát, amit azelőtt a férfiak elvégeztek, egy ötödük is képes elvégezni az igények szerint. Tehát belőlük is felesleg van. Miért kell akkor bevonni a nőket olyan területre, amin a férfiak is képesek elvégezni a munkát? Ja - ma annak ellenére, hogy a férfiak sem lennének a munkában kihasználva - még nőket is alkalmazunk. Azok tudják úgy végezni a munkát, hogy mindig maradjon is. Bemegyek a hivatalba. Öt nő van ott, négyen beszélgetnek, az ötödik a kuncsafttal foglalkozik. Hozzá megyek én is. Mikor elmegyek, több látogató nincs, ő is leülhet beszélgetni. A hivatalok viszont túlterheltségről beszélnek. A háztartásban valamikor a nők végezték a munka túlnyomó részét. Ma a kevesebb gyerek és a háztartás modernizációja miatt a töredéke a munka a háztartásban. De a férfiak is háztartási munkákat végeznek. Jó ez?
quiet
2016. szeptember 07. 00:10
Mekkora marha vagy! Mindenért adózom most is, amit csinálok. Nem is lehet másképp, mert javakat hozok létre ( termelek) és ezen javak eladása után adót kell fizetnem. Másképp nem tudom eladni őket. Csak van egy határ, ahol meg kell állnom. Ha megbízási szerződéssel dolgozom ( olyan is van, munkaviszony nélkül ) akkor is mindig adózom utána. Mindez a munkanélküli státuszban. ( azután régen semmit nem kapok, gondolom, azt tudod. ) Szóval figyelj magadra, mert pl most le adócsalóztál, feketemunkásoztál, lehőbörgőztél és a " legrosszabb fajtának " minősítettél valakit, akiről semmit sem tudsz, csak azt tudod, hogy homályos irányú gyűlöleted miatt muszáj valakibe belerúgnod gondolkodás nélkül. Én kibírom, ne aggódj, de Te viszont lehet, hogy egy kis önvizsgálat után jobban éreznéd magad a világban..
75% adósság + olimpia. NOOORMÁLIS?!
2016. szeptember 06. 11:34
"Bizony, nem mindenki alkalmas a vállalkozói létre" Bizony, nem mindenki alkalams az átverős, lehúzós adócsalós vagy seggnyalós geci létre
Knerten
2016. szeptember 05. 13:00
Mind a két plusz terhet felsoroltad, amit a havi 50eFt (félállású KATA esetén 25eFt) fixen kívül fizetni kell. Mindkettő évi pár ezer forintos tétel. Iktatni, adminisztrálni kell? Ez a vállalkozói léttel jár, nehogy már ez is baj legyen. A KATA az egyetlen fénysugár az alapjaiban elcseszett magyar adórendszer éjszakájában. De neked jobb a munkanélküli állapot, gratulálok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik