Vállalkozó anyaként, stresszmentesen

2016. szeptember 3. 4:43

Balatoni Kata
Dobbantó program
A vállalkozó anyákat sokszor éri az a kritika, hogy kevesebb idő jut a gyerekeikre, de épp emiatt igyekszem az ilyen fontos alkalmakkor több időt tölteni velük, megbeszélni, hogy miből muszáj, vagy nem szükséges újat venni.

„Mennyire tudod előre megtervezni az iskolakezdést?

Többnyire utolsó pillanatos beszerzésekről van szó ilyenkor, és megesik, hogy szeptember első pár hetében még veszünk egy-két kimaradt dolgot. Szerencsére elég rugalmas az iskola e téren, és azzal is segítenek, hogy a tanév végén kapunk egy listát arról, hogy mire lesz szükség a következő évben. A vállalkozó anyákat sokszor éri az a kritika, hogy kevesebb idő jut a gyerekeikre, de épp emiatt igyekszem az ilyen fontos alkalmakkor több időt tölteni velük, megbeszélni, hogy miből muszáj, vagy nem szükséges újat venni, vagy ha épp munka miatt úton vagyok is, és van lehetőségem a vásárlásra, bevonni őket a döntésekbe.

Ezt hogyan oldod meg?

A technika sokat segít, meg persze az, hogy a férjemmel teljesen egyenrangúan vállaljuk, végezzük a háztartási és gyereknevelési, felügyeleti feladatokat. A munkám miatt sokat vagyok úton szerte az országban, ilyenkor többnyire a férjem vigyáz a gyerekekre. Általában az előadások, megbeszélések után van időm beszaladni a boltokba vásárolni. Az egyik leghasznosabb trükköm, hogy mindig van a gyerekek aktuális lábméretéről körberajzolt és kivágott sablonom a pénztárcámban, amihez mérni tudom a kinézett cipőket.

Torna- és váltócipő minden évben kell, és nagy könnyebbséget jelent, ha a boltban lefényképezett és a férjemnek elküldött modellek közül tudnak választani a lányok. És ugyanez igaz a füzetekre és egyéb szükséges felszerelésekre is. Mindig megküldöm a listán szereplő dolgok fotóit, hogy közös döntés szülessen. A netes vásárlás szintén komoly segítség, és a gyerekkel együtt jó móka is lehet, ha szorít az idő. Sokszor azonban érdemes a valóságban, még vásárlás előtt ellenőrizni, hogy mit is veszek: karcolja-e a papírt a toll, vagy elég jó minőségű-e a kinézett ruha anyaga. Szerintem fontos, hogy minél személyesebbé tegyük számukra az iskolakezdést, mert így nem akkora sokk, hogy véget ér a szünidő.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés