A minimálbér erejéig adómentes lett a duális képzésben résztvevők díjazása

2016. június 30. 14:35
Visszamenőlegesen, egészen 2015. szeptember 1-jéig bezárólag adómentessé tette a parlament a duális képzésben résztvevő hallgatók díjazása. A módosítással a cégek is sokat nyernek.

Egy júniusi törvénymódosításnak köszönhetően a minimálbér erejéig adómentes lett a duális képzésben résztvevő hallgatók díjazása, amelyet a hallgatót foglalkoztató vállalkozás fizet, az érintett cégeknek figyelembe kell venniük a bérszámfejlesztésre vonatkozó módosításokat – hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Baker Tilly Hungária.

Az adómentesség egyébként visszamenőlegesen is, egészen 2015. szeptember 1-ig érvényes – ha az érintett cégek felvállalják az adminisztratív terheket, akkor erre az időszakra is visszaigényelhetik a kifizettet adókat és járulékokat. További módosítás, hogy a hallgatóknak adott béren kívüli juttatások adókulcsa is mérséklődött.

Mitrik Kornélia, a Baker Tilly Hungária bérszámfejtési és expat szolgáltatások szenior menedzsere hangsúlyozta: a módosítással a cégek is jól jártak, nagyjából havi 31 ezer forintot spórolhatnak meg hallgatónként ennek köszönhetően. Felhívta a figyelmet arra: a cégeknek ügyelnie kell arra, hogy időben áthelyezzék a duális képzében résztvevő hallgatókat az adómentes kategóriába.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés