Startup Inkubátorházat nyitott Egerben a HMVTA

2016. február 11. 11:11
A kreatív fiatalokat akarja Egerben tartani a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány irodaházában nyitott Egri Startup Inkubátorház. Az újonnan alapított, nagy növekedési potenciállal rendelkező induló vállalkozásokat segítő startup-programra több mint ötvenen jelentkeztek, közülük huszonöt résztvevő kezdheti meg a programot.

Startup inkubátorházat nyitott Egerben a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány: a cél, hogy a kreatív vállalkozókedvű fiatalokat a városban tartsák. Az inkubátorházban az újonnan indított startup-program keretében már csütörtökön workshopokat tartanak annak a huszonöt kiválasztott projektnek. A Startup Eger Programot az egri önkormányzat támogatásával hirdette meg a HMVTA.

Reméljük, hogy az alapítvány Unikornis Irodaházában kialakított fiatalos környezet rövidesen megtelik élettel, és eredményesen szolgálja a programban részt vevők munkáját, illetve hosszabb távon is segíti majd a kreatív fiatalok Egerben tartását” – jelentette ki Farkas Zoltán, a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány (HMVTA) kuratóriumának elnöke.

Az inkubátorháznak helyt adó Unikornis Irodaházban egyebek mellett ügyvédi, könyvelői, pályázatírói, tervező mérnöki szolgáltatás is rendelkezésre áll, azaz olyan környezetet tudunk biztosítani egy kezdő vállalkozás számára amely átsegítheti az induláskor jelentkező komoly nehézségeken – mondta el Farkas.

Habis László, Eger polgármestere kiemelte, hogy a kormányzat a kis- és középvállalkozásokat helyezi a gazdaságfejlesztési támogatások középpontjába, ezt szolgálja a GINOP-program számos eleme, illetve több, ezt a szektort célzó hitelezési program is. Elmondta: az év végéig kifutó programban öt sikeres vállalkozást választanak ki, a tapasztalatokat pedig menet közben is kiértékelik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés