A gasztronómia egyértelműen a polgáriasság leképezése

2016. február 09. 14:58

Szerintem Magyarország a világ egyetlen országa, ahol van balos és jobbos gasztronómia és ez számomra megdöbbentő. Interjú.

2016. február 09. 14:58
Wiszkidenszky András
Dining Guide

„Megvalósult szerinted az a márkaportfólió, amit anno megálmodtál?

Igen, létrejött az, amire azt gondolom, hogy büszkék lehetünk és amely hasonlatos egy nyugati, jó nevű gasztrokiadónak a portfóliójához.

Mikor vetted észre azt, hogy a Dining Guide-ra figyelnek az emberek?

Igazából mindig is két célközönség volt: az egyik az éttermekbe járó, érdeklődő gasztrofil olvasóközönség, a másik pedig az éttermesek és a gasztronómia világa, a B2B világ, akiknek a Dining Guide-ba való bekerülés és az értékelés volt fontos. Mind a kettőnek nagyon emblematikus határpontjai voltak, amit többnyire telefonokból vettem észre. Számított, amit mondtunk. Én pedig dagadó mellel vettem észre, hogy fontos, amit csinálunk, és ezzel szinte egy időben azt, hogy elkezdtek utálni és rosszat mondani, ami a siker biztos jele itthon. (...)

Mitgondolsz az itthoni gasztroszcénáról?

Erre egy elég érdekes és viszonylag provokatív kijelentéssel tudok reagálni. Szerintem Magyarország a világ egyetlen országa, ahol van balos és jobbos gasztronómia és ez számomra megdöbbentő. Ezzel viszonylag hamar szembesülnöm kellett. Az emberek azonnal beállnak valamilyen oldalra és kialakulnak az úgynevezett szekértáborok. Hogy miért van ez így, azt nem tudom. Ez egyfelől egy inpsiratív légkört eredményez, hiszen mindig küzdened kell valakivel, másrészt egy ilyen méretű országnak véleményem szerint ez luxus, sokkal jobban lehetne összpontosítani az erőket, ha ez nem lenne.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. szeptember 22. 11:01
A baloldali eszményképe Kádár volt, aki klottgatyában kanállal falta a pörköltet.
Szúnyog
2016. szeptember 03. 11:38
Ez még egy magyar címet se bírt kitalálni? Én a marhapörköltre szavazok a macesz gombóccal szemben. Gondolom ő fordítva.
Öreg
2016. szeptember 03. 11:38
Végig olvastam a cikket, de a sok idegen szó között nem találtam meg, hogy miben különbözik a jobboldali vendéglátás a baloldali vendéglátástól.
Békanász a hasadon
2016. február 20. 19:43
"Az emberek azonnal beállnak valamilyen oldalra és kialakulnak az úgynevezett szekértáborok. Hogy miért van ez így, azt nem tudom." Én is csak sejtem. A "magát történelminek vélő nemzeti keresztény középosztály" - Lámpaernyő szerint - számára az inyencség, az étkezés minőségének és módjának megadása évszázadokon át természetes volt, A cselédfattyú prolik pedig a népszabadságon szalonnáztak a Csillag börtönben, tehát ezt igyekeznek kompenzálni mindenféle formabontással. Szerintem formát csak annak lehet bontani, aki ismeri, de hát a világ már csak ilyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik