Egy bank, ami kávézó és közösségi tér is egyben

2015. november 17. 16:24
Biokávézó, közösségi pont és nem mellesleg bankfiók: ez a MagNet Bank legújabb V. kerületi fiókja, ahol a megszokott rideg banki körülmények helyett barátságos környezetben várják az ügyfeleket. A cél az volt, hogy egy egyenrangú és fesztelen találkozás helyszínét teremtsék meg.

Az V. kerületben nyitotta meg a MagNet Bank november elején újraértelmezett fiókját, amely mind funkciójában, mind megjelenésében eltér minden eddigi helyszíntől, amit a pénzügyi szférában megszoktunk. Az új bankfiók fair trade biokávézó, és civileket támogató közösségi pont is amellett, hogy bankfiókként üzemel. A MagNet Bank célja az volt, hogy egy olyan helyet teremtsenek, ahol egyaránt jó pénzügyeket intézni és társasági életet élni. A helyszín megnyitásával egy időben debütált a Közösségi Bank új, responsive honlapja is.

Az újratervezés egyik alapvetése az volt, hogy barátságos környezetben, egyenrangú és fesztelen találkozás jöjjön létre a banki tanácsadó és az ügyfelek közt. Ennek megfelelően a Közösségi Pontban a banki kollégák és vendégeik közös képernyőt néznek egy laptopon, melynek során az ügyfelek egyúttal megtanulhatják maguk intézni a NetBankon indítható tranzakciók többségét.

Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank vezérigazgató-helyettese az új bankfiókkal kapcsolatban elmondta: „Számomra az újragondolt Közösségi Pont legfontosabb vonása az a fesztelenség, amit ügyfél és bank között meg tud teremteni. Tulajdonképpen erről szól a közösségi bankolás. Tudatosan nem használom a bankfiók kifejezést, mert kollégáimmal olyan helyet álmodtunk meg, ahol valódi élményt jelent nemcsak pénzügyeket intézni, de ahova magunk is szívesen betérnénk, ha üzleti reggelihez keresnénk helyszínt, vagy épp a gyerekeinkkel innánk meg egy forró csokit, mikor már átfáztunk a szomszédos Olimpia Park játszóterén.”

Az enteriőr tervezésére Nikoletti Petra és a Térkultúra csapata kapott megbízást, akik az újratervezett bankfiókkal kapcsolatban elmondták: „A MagNet részéről fontos kitétel volt a tervezéskor, hogy minél több természetes és újrahasznosított anyagot használjunk. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a zöldfal mellett – szokatlan módon – élő fákat is elhelyezünk a kávézóban, ahogy az utcában is ültettünk két magas kőrist a környékbeli közösség számára. A belépők nem is sejtik, hogy az enteriőr kb. 2.220 db PET palackot rejt: a székek többsége, ugyanis, ebből készült. Arra is külön figyeltünk, hogy a gyerekek számára élhető teret hozzunk létre egy formabontó játéksarok létrehozásával.”

A fiatalos, egyedi design bútorokkal berendezett térben, a banki és kávézó zónák organikus egységet alkossanak. A kávézóban a legkiválóbbnak tartott olasz La Marzocco gépein készítik el a baristák a fair trade és ökológiai gazdálkodásból származó kávékat, amelyek többek között Etiópiából, Guatemalából, Kolumbiából, Peruból, Szumátráról és a Galapagos-szigetekről származnak. A helyszínen kapható speciality kávékról az Ecocafe gondoskodik. A kávé mellett bio péksütemények, smoothie-k és egyéb egészséges finomságok várják a betérőket.

A Balassi Bálint utcai bankfiókban minden tizedik kávé egy segítő ajándékot jelent a vendégek számára, melyet magukkal vihetnek, és átadhatnak egy nehezebb sorsú embertársuknak. A becsületkasszás rendszerben értékesített almából befolyt támogatások pedig a hónap civil szervezetét segítik minden alkalommal.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés