Kiemelten támogatja a startupokat a BVK

2015. szeptember 8. 10:27
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány „Be Smart” versenyének első három helyezettje részt vehet Tel Avivban a világ legrangosabb technológiai és innovációs fesztiváljának számító Digital Life Design-on, ahol a nyertesek a külföldi sajtó előtt mutathatják be fejlesztéseiket.

Kiemelten támogatja a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) az innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező, globális piacokat megcélzó startup mikrovállalkozásokat – közölte Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, hétfőn Budapesten a „Be Smart” startup versenyt lezáró díjátadón. Felidézte, hogy a BVK még augusztusban hirdette meg, idén harmadik alkalommal a „Be Smart” versenyt, az innovatív feltörekvő vállalkozások számára. Hozzátette: az idei verseny első három helyezettje részt vehet Tel Avivban a világ legrangosabb technológiai és innovációs fesztiváljának számító Digital Life Design-on (DLD), ahol a nyertesek a külföldi sajtó előtt mutathatják be fejlesztéseiket.

 
Bagdy Gábor, budapesti főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: a Tel Aaviv-i utazás különleges lehetőség az első három díjazott számára, a siker kulcsa azonban azok kezében van, akik  elég innovatívak, hogy megtalálják a lehetőségeket arra, hogy az ötletből vállalkozás lehessen. A BVK kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a verseny ideje alatt beérkezett 18 pályaműből a szakmai zsűri választotta ki az első három helyezettet. Idén először azonban 3 különdíjat is kiosztottak. Az első helyen a Synetiq, magyar startup cég végzett. A Synetiq innovációja érzelmi kutatásokkal segíti a média tartalomgyártók munkáját. A második helyezett a Reevio lett, amely webshopoknak ad segítséget termékértékelésben.
 
A harmadik helyezést a Joker Tao érte el, amely IT keretrendszer fejlesztésével és árusításával foglalkozik. Különdíjat kapott a : Motiball (egészség rehabilitációs innovációért), a Gubbio, amely autista gyermekek és szüleik kommunikációját segítő alkalmazást fejleszt, valamint a Granted by me, amely egy mobilalkalmazással és a mögötte lévő szolgáltatással leváltja a felhasználónév/jelszó párost úgy, hogy közben sokkal egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a bejelentkezési folyamatot. Szalai Piroska előadásában arra is rámutatott: bár Európa legjelentősebb startup központjai London, Berlin és Párizs, azonban a kelet-közép-európai régióban minden startup vállalkozásokkal foglalkozó felmérés Észtország és Lengyelország mellett már Magyarországot is kiemelkedő jelentőséggel említi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés