Bezgeti a Ciuc a Csíkit

2015. július 06. 08:13

Magyarán, addig mind bezgette a Ciuc a Csíkit, hogy a Heineken-ellenesség a székely nemzeti identitás részévé kezd válni.

2015. július 06. 08:13
Sántha Attila
Székely Hírmondó

„Ami igazán érdekes, az a fogyasztók reakciója: az interneten máris fulmináns sebességgel terjed egy kép, amelyen valaki azzal tolja el maga elől a felkínált Heinekent, hogy »Köszönöm, nem, én is székely vagyok!« Magyarán, addig mind bezgette a Ciuc a Csíkit, hogy a Heineken-ellenesség a székely nemzeti identitás részévé kezd válni.

Lehet ezen nevetni, s mondani azt, hogy az igazi székely sörivók úgyis kitartanak a Ciuc mellett. Na de kérem: hány »igazi sörivó« van közöttünk? Tegyük kezünket a szívünkre: legtöbbünk azt sem tudja megállapítani, magamat is beleértve, éppen milyen sört iszik... S ha pedig így van, akkor a Heineken eladási szakemberei azt is tudhatják, nem olyan nagy dolog lecserélni a »székelyellenes«, multik által gyártott Ciuc-ot.

Merthogy mit tett értünk, székely vásárlókért a Heineken? Írta-e ki, ha nem is csupán magyarul, de legalább a román mellett, hogy csíki sör? Volt-e nemhogy jó, de bármilyen szava a székelyekhez? Nem, nem és nem.

Úgyhogy jobban tette volna a Heineken, ha befogja a száját, és csendben kirúgja az illetékest, aki annak idején »elfelejtette« levédetni a magyar megnevezést is. Ezeket a lépéseket még most sem késő megtenniük: ellenkező esetben már látom is magam, amint tüntetek a másik sör mellett, amelyik igazából se ingem, se gatyám...”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2016. szeptember 22. 19:28
Hát igen, a csíki sör sokat romlott, mióta megvette a Heineken. Azelőtt viszont a legjobb romániai sör volt.
madarasi.abel
2016. szeptember 22. 19:28
Mindenesetre, az igazi csíki sör szar: gyenge és édeskés, elég ízetlen. Legalábbis az én ízlésemnek. És a miheztartás végett: pont annyira igazi csíki, mint a Heineken söre. A székely kultúrának ugyanis nem része a sör, csak a kerítésszaggató, valamint a burgonyából készített bor.
Selamat
2016. szeptember 22. 19:27
Hajrá Székelyek!! Ti meg tudjátok csinálni, hogy a Heiniken belebukjon a tisztességtelenségébe. Ti sokkal erősebbek vagytok. Igazatok is van. Amúgy meg, székely gyomorba, székely sört :) Ezt halál komolyan gondolom. Tetejébe a heiniken nem is jó sör.
Zokni
2016. szeptember 22. 19:24
"...nálam a vendég ha sört kér azzal kezdi,akármi csak ne Heineken..." - írja. Ez EGY vélemény. Még az sem biztos, hogy őszinte. Számomra az egyik tartós fogyasztói relevációt a egyebek (Gösser stb.) mellett a Heineken okozta, amikor kiderült, hogy a Kőbányai Világos (és klónjai, az összes "régi" magyar sör) ihatatlan a nyugatiakéhoz képest. Megjegyzem: nem vagyok nagy sörivó, de mindenütt a világban szoktam nyáron helyi sört inni. És érdekes: mindenütt iható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik