Bezgeti a Ciuc a Csíkit

2015. július 6. 8:13

Sántha Attila
Székely Hírmondó
Magyarán, addig mind bezgette a Ciuc a Csíkit, hogy a Heineken-ellenesség a székely nemzeti identitás részévé kezd válni.

„Ami igazán érdekes, az a fogyasztók reakciója: az interneten máris fulmináns sebességgel terjed egy kép, amelyen valaki azzal tolja el maga elől a felkínált Heinekent, hogy »Köszönöm, nem, én is székely vagyok!« Magyarán, addig mind bezgette a Ciuc a Csíkit, hogy a Heineken-ellenesség a székely nemzeti identitás részévé kezd válni.

Lehet ezen nevetni, s mondani azt, hogy az igazi székely sörivók úgyis kitartanak a Ciuc mellett. Na de kérem: hány »igazi sörivó« van közöttünk? Tegyük kezünket a szívünkre: legtöbbünk azt sem tudja megállapítani, magamat is beleértve, éppen milyen sört iszik... S ha pedig így van, akkor a Heineken eladási szakemberei azt is tudhatják, nem olyan nagy dolog lecserélni a »székelyellenes«, multik által gyártott Ciuc-ot.

Merthogy mit tett értünk, székely vásárlókért a Heineken? Írta-e ki, ha nem is csupán magyarul, de legalább a román mellett, hogy csíki sör? Volt-e nemhogy jó, de bármilyen szava a székelyekhez? Nem, nem és nem.

Úgyhogy jobban tette volna a Heineken, ha befogja a száját, és csendben kirúgja az illetékest, aki annak idején »elfelejtette« levédetni a magyar megnevezést is. Ezeket a lépéseket még most sem késő megtenniük: ellenkező esetben már látom is magam, amint tüntetek a másik sör mellett, amelyik igazából se ingem, se gatyám...”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Soproni 1895-t megiszom, az jó, de semmi más vöröscsillagos Heinekent nem iszom. Akkor inkább cseh meg bajor sert.

A székely leginkább páleszt iszik. Strandon meg kiránduláskor esik jól a Csíki.

Ezt annál is inkább könnyű betartani, mert ezek közül csak kettő üti meg a ser mértéket: A Soproni 1895 ( a rendesebbik, nem a vizes), ami gyakorlatilag nincs csapoltban, illetve a Zlaty. A többi nem ser, még üdítőitalnak sem alkalmas, max. nagy sport teljesítmény után forróságban. Amúgy a zemberek leginkább a terítés alapján isznak. Mi van csapolva, mi van a boltban. És a ser a főzdében frissen jó, vagy csapolva ( szintén frissiben).

Ma még kellhet vezetnem, de amint dobom a verdát, elbiciklizem Plsner csapoltat inni, kerül amibe kerül. Az már bajor minőség!

"Mindenesetre, az igazi csíki sör szar: gyenge és édeskés, elég ízetlen"

Strandsör, népsör, nagy forróságban elmegy.

Az 1516-os Reinheitsgebot (a bajor sörtisztasági törvény) szerint sörkészítéshez a következő négy alapanyag szükséges: árpamaláta, komló, élesztő és víz.

IV. Vilmos bajor herceg vaskezű törvénykezése mai napig megállja a helyét, az EU se nagyon tudott belepofázni. Ideiglenesen aktualizálták 1993-ban, azóta is ideiglenes.

" Az már bajor minőség!"
Annál jobb, mert cseh minőség.:)))) "

A Plsner bajor ser, csak a főzde tulaja kicsit bohém volt, csőd elől menekülve eladta a licencet. De egyedül a csehek tudták ellesni a titkot a bajoroktól. Már Salzburgban sem tudnak jó sert készíteni.

"a magyar gyári sörökből egyedül az 1895 iható, de csapolva nem kapható."

Néha sörfeszteken el lehet csípni ( nem a kukoricás vizeset, hanem a rendeset).

Ilyen, hogy magyar ( gyári, bolti) sör nem létezik. A Soproni 1895 előtt a Dréher volt a prémium ser, ami egy vicc.

Arra hivatkoznak, hogy a piac ezt kivánja. Szar lágerek, mert azt nők meg orientáció zavaros fiócskák is megisszák.

Csehiában gyakorlatilag nincs rossz ser. Gyáriak közül nyilván a Plsner, de szinte bármelyik serfőzdében remek a ser.

Bajoroknál meg az életével játszik aki szar sert mérne. Érdekes hogy pílzben nem annyira jók, de bármelyik serfőzde vagy gyár pompás hely tanulmányi kirándulásra.

Dréher vazz - vicc!

1506-ban nem volt annyira agymosó a német marketingmunka. Bajorság önálló állam volt. A búzasör nem sör.
Akkor inkább rizs, még abból is remek sert lehet főzni. rendszeresen iszom japán sert, amikor van, vagy olyan helyen járok.

A legnagyobb kreténség, az a kukorica dara. Dréher vazz

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés