MagikMe Labyrinth: játszótéri libikóka mozgássérült gyerekeknek

2015. május 6. 11:29
Török Flóra és a MagikMe csapata olyan libikóka prototípusának finanszírozására indított Indiegogo-kampányt, ami lehetővé teszi, hogy a sérült és nem sérült gyerekek együtt játsszanak.

A MagikMe csapata (Török Flóra, Élő Fruzsina, Harsányi Eszter, Turai Anna, Emrich Krisztina) Labyrinth néven olyan libikókát álmodott meg, ami a mozgássérült gyerekek számára is lehetővé teszi a közös játékot a többiekkel a játszótéren. A prototípus elkészítéséhez szükséges 8000 font 85 százaléka már összejött az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon.

Az ötletgazdák mellett Csortán Beáta és Lendvai Beáta formatervezők, Kis László statikus, illetve Váró Anna és Hajtó Krisztina gyógytornászok vettek részt a Labyrinth tervezésében – írják a MagikMe blogján.

Az alábbiakban olvasható a vállalkozás támogatási felhívása:

„Egy egyedülálló és nagyon fontos kezdeményezés támogatására invitálunk téged. Olyan játszóterek megvalósítása a célunk, amelyeken súlyosan mozgássérült gyerekek a kerekesszékükből kiszállva vehetnek részt a játékban akadálymentes és biztonságos eszközök segítségével, s ezeken valóban együtt tudnak játszani ép gyerektársaikkal.

A KONCEPCIÓ

A koncepció már azért is forradalmi, mert hiába léteznek akadálymentes játszóterek, még ezeken is alig találkozhatunk a súlyosan mozgássérült gyerekekkel. De egyedülálló a koncepció a többségi társadalom szempontjából is. Az ép gyerekek nem találkoznak sérült, pláne súlyosan sérült gyerekekkel, ha mégis találkoznak, előfordul, hogy furcsának, ijesztőnek találják őket. Ez pedig se nem igazságos, se nem előremutató. A célunk, hogy a gyerekek megismerkedjenek és együtt játszhassanak a környezetükben élő sérült társaikkal. Meggyőződésünk szerint ez az útja annak, hogy a gyerekek nyílt szívűvé, toleránssá, empatikussá és együttműködővé váljanak a másság iránt és felnőttként támogató, nyitott közösségeket, társadalmat teremtsenek maguk körül.

A KAMPÁNY
Idén tavasszal fogjuk elkészíteni a Labyrinth nevű játékunk első prototípusát. Ez egy ergonomikus kialakítású, speciális rugós libikóka biztonsági kiegészítőkkel ellátva, amely közös együttműködésen alapuló játékot tesz lehetővé a gyerekeknek. Az eszköz az egyik budapesti gyermekkórház közelében felújított parkban fog helyet kapni a helyi önkormányzat jóvoltából. 2016 januárjában bemutatjuk a Labyrinth-ot Nagy Britannia legnagyobb játékvásárán, a londoni Toyfair-en.

8000 angol fontra van szükségünk, hogy ezt az eszközt megterveztessük, megépítsük, megszerezzük a szükséges engedélyeket a működtetéséhez és kihelyezzük, majd bemutassuk a Toyfair játékvásáron.”

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés