Négy csapat nyert egymilliót az önkormányzati startup pályázaton

2015. január 28. 19:04
Videózás közbeni kézremegést kiküszöbölő eszköz, a vitorlásoknak fejlesztett eszköz, az ételallergiában szenvedőknek kínált alternatíva, és a kórházi fertőzések visszaszorítására alkalmas kézhigiénés eszköz nyert az újbudai önkormányzat Hallgatói Startup pályázatán egy millió forintot.

Négy pályázat kapott egy-egy millió forint támogatást az újbudai önkormányzattól a Hallgatói Startup pályázaton. Az újbudai önkormányzat kezdemélnyezése különleges, hiszen önkormányzat még nem próbálkozott hasonló mentorprogrammal. A kerület a területükön kiemelkedő szakembereket kért fel a pályamunkák elbírálásához. A négy nyertes pályázat közül kettő már bizonyított, komoly kockázati tőketársaságok is érdeklődnek a most bemutatott eszközök iránt.

A Sybrillo, az okostelefonos videózás közbeni kézremegést kiküszöbölő eszköz, a Fastrrr, a vitorlások mechanikus sebességmérésére alkalmas eszköz, a L'akoma, ételallergiában szenvedőknek és az egészséges életmód kedvelőinek kínált altenatíva, illetve a Hand-in-Scan, kórházi fertőzések visszaszorítására alkalmas kézhigiénés eszköz pályamunkája nyerte az Újbuda önkormányzata által indított Hallgatói Startup pályázatot. A pályázaton összesen annyi kikötés volt, hogy a beadott pályamű gazdasági szempontból használható, innovatív, megvalósítható és hiánypótló legyen. A Hallgatói Startup pályázaton bárki részt vehetett, akinek kerületi egyetemmel jogviszonya van, vagy csapatában legalább egy olyan hallgató van, aki itt jár egyetemre, vagy kerületi egyetem campusának tagja.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta, négy pályázat kapott ugyan egymillió forint támogatást az önkormányzattól a megvalósításra, ám vesztese nem volt a pályázatnak, hiszen mind a 38 beadott pályázat érdekes volt, a döntőbe pedig 8 projekt került, amit az újbudai Spinoff-Klub szakértői mentorálnak. Reményét fejezte ki, hogy az Újbudai kezdeményezés ragadós lesz, azaz több önkormányzat veszi majd át a gyakorlatot.

A pályázatra professzionális csapatok is neveztek. A kézhigiénés pályamű, illetve a kézremegést kiküszöbölő eszköz fejlesztői csapata komoly kutatómunkát folytatnak és a pályamunkájukon már több éve dolgoznak. A csapatok vezetői azt mondták, hogy megvan a helye a pénznek és komoly fejlesztéseket képesek végrehajtani a most elnyert egy millió forintból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés