Iskolákban promotálja a szelektív hulladékgyűjtést az Ökuka-program

2015. január 25. 15:27
Elindította a Recobin Kft. az Ökuka Iskolaprogramot, melynek célja, hogy a környezettudatos gondolkodás és a szelektív hulladékgyűjtés a magyarországi oktatási intézmények mindennapjainak részévé váljon. A program első állomása a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt.

Január 23-án indult el az Ökuka Iskolaprogram a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A Recobin Kft. által kezdeményezett, s különböző cégek által támogatott program célja, hogy a környezettudatos gondolkodás és a szelektív hulladékgyűjtés a magyarországi oktatási intézmények mindennapjainak részévé váljon. A programban az iskolákba kihelyezett, újrahasznosított anyagból készült „ökukák” kihelyezésének költségét egy cég CSR-keretébe építve finanszírozza.

A program első állomásaként a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban maga a Recobin ajánlott fel szelektív hulladékgyűjtőket 160 ezer forint értékben. Leírásuk szerint az Ökuka 100%-ban újrahasznosított kartonból készül, mégis tartós (3-5 év), megjelenése pedig figyelemfelkeltő. Így a tájékoztató szerint megállja a helyét a tantermekben és az adminisztrációs helyiségekben is, miközben „a környezettudatos gondolkodás ideáját is közvetítik”.

A Recobin egy környezetvédelmi startup cég, amely azért jött létre, hogy forradalmasítsa a hazánkban élő hulladékgazdálkodási mintákat. Céljuk, hogy minden hazai intézmény, irodaház, háztartás számára elérhető és olcsó legyen a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése.

(Közlemény)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés