Okostelefonnal járható be 1956 Budapestje

2014. október 23. 16:33
A Sighter segítségével végigbarangolhatja az 1956-os forradalom helyszíneit: az alkalmazás elvezeti a felhasználót egy-egy fontosabb esemény helyszínének közelébe, ám hogy pontosan melyik épületről van éppen szó, már a játékosnak kell beazonosítania.

A Sighter nevű ingyenes mobilalapú kincskereső és idegenvezető alkalmazás az 1956-os forradalom apropóján különkiadással jelentkezett: a forradalom legjelentősebb budapesti helyszíneit korabeli fényképeken keresztül mutatja be a játékosoknak, akiket okostelefonjuk segítségével vezet végig a városon. A felhasználókat elvezeti az adott helyszín közelébe, ám azt már a játékosnak kell beazonosítania, pontosan melyik épületről is van szó. Ekkor le kell fotózni az alkalmazással annak jelenkori mását, és ha az egyezik a Sighterben tárolt képpel, a feladat sikeres volt, és a játékos háttérinformációkat, valamint kvízkérdéseket is kap, hogy tesztelhesse 56-tal kapcsolatos tudását.

A fejlesztők egy pontversenyt is indítottak, mely az 56-os forradalom időszaka alatt, tehát október 23. és november 4. között él és a legtöbb beazonosított sight és jól megválaszolt kvízkérdés alapján rangsorolja a felhasználókat. Az alkalmazás Androidra és iOS-re is letölthető.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés